Порошенко заявив, що балотуватиметься на посаду президента вдруге. Хто із вінницьких був на форумі у столиці? (ФОТО)

Новини Вінниці / Порошенко заявив, що балотуватиметься на посаду президента вдруге. Хто із вінницьких був на форумі у столиці? (ФОТО)

Президент України Петро Порошенко заявив, що балотуватиметься на посаду президента України вдруге. Своє рішення він повідомив під час Форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який сьогодні відбувся у столиці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що балотуватиметься на посаду президента України вдруге. Своє рішення він повідомив під час Форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який сьогодні, 29 січня, відбувся у столиці.

«Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями спонукали мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду Президента України. Прошу у виборців мандата на те, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, гарантувати незворотність нашої незалежності», - сказав Петро Порошенко.

Водночас глава держави зауважив, що у його «президентській роботі траплялося різне: успіхи і невдачі, точні розрахунки і помилки, приємності і прикрощі,  радості й печалі, чесноти і недоліки».

«Слава Богу, є чим пишатися і, ніде правди діти, є за що вибачатися. Але кожен мій крок, вдалий чи ні, ніколи не суперечив стратегії на повний розрив з колоніальним минулим, на власний шлях України, на цивілізаційний союз з Європою. Не маємо права зупинитись на півдорозі. Місія нашого покоління – довести до успішного завершення побудову міцної української держави, яка б стала наочним свідченням, що прагнення багатьох українців та жертви в ім'я великої державницької ідеї не були марними. Ідеї, яка б стала втіхою для тих, хто поклав на цей вівтар своє життя. І комфортною домівкою для всіх нас і наших нащадків», - зазначив Петро Порошенко.

На форум, аби підтримати Петра Порошенка поїхав «десант» з Вінниччини: чиновники, самоврядці, педагоги, представники громадськості, молодь, підприємці. Відвідали форум також і голова облдержадміністрації Валерій Коровій та мер Вінниці Сергій Моргунов.

До речі, станом на 29 січня ЦВК зареєструвала вже 22 кандидати в президенти України на виборах 31 березня 2019 року.