Порошенко подарував вінницькій дитячій лікарні два апарати штучної вентиляції легень

Новини Вінниці / Порошенко подарував вінницькій дитячій лікарні два апарати штучної вентиляції легень

Сьогодні, перебуваючи у Вінниці з робочим візитом президент України Петро Порошенко відвідав обласну дитячу лікарню. Тут глава держави відкрив після реконструкції реанімаційне відділення, яке вже за кілька днів почне приймати перших пацієнтів, поспілкувався із медпрацівниками медзакладу.

Сьогодні, перебуваючи у Вінниці з робочим візитом президент України Петро Порошенко відвідав обласну дитячу лікарню. Тут глава держави відкрив після реконструкції реанімаційне відділення, яке вже за кілька днів почне приймати перших пацієнтів, поспілкувався із медпрацівниками закладу.

"Професія лікаря - це дуже складна професія, якщо ти не маєш Божого таланту  - це каторга і пекло. Але якщо ти відчуваєш, твоя роль твоя місія -  це Божа благодать", - сказав Петро Порошенко.

За словами головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Василя Паненка, після реконструкції, яке проводили протягом 2017 року, відділення анестезіології та інтенсивної терапії - одне із кращих в Україні.

" Відділення, яке розраховане на 9 ліжок, оснащене сучасним обладнанням, дотримано усіх стандартів, які надаються в світі, як за спостереженням за пацієнтами, так і лікування. Реконструкцію проводили за кошти державного фонду регіонального розвитку і частину місцевого бюджету. Загалом витрачено 6 мільйонів 400 тисяч гривень. Крім того, ще закуплено обладнання на 5 мільйонів гривень", - сказав Василь Паненко.

Президент України передавав лікарні два апарати штучної вентиляції легень.