Порятунок для «Набережного кварталу». У Вінниці на перехресті, яке під час зливи перетворюється на «море», вдосконалили «ливньовку»

Новини Вінниці / Порятунок для «Набережного кварталу». У Вінниці на перехресті, яке під час зливи перетворюється на «море», вдосконалили «ливньовку»

У Вінниці неподалік житлового комплексу «Набережний квартал» - на перехресті вулиць Київської, Чорновола та Стрілецької - облаштували сім додаткових зливоприймальних решіток. Також реконструкція передбачає скид залишку води одразу в дві труби колектора річки Тяжилівка. Це допоможе швидшому відведенню опадів, які останнім часом під час злив випадають у надмірній кількості.

У Вінниці неподалік житлового комплексу «Набережний квартал» - на перехресті вулиць Київської, Чорновола та Стрілецької - облаштували сім додаткових зливоприймальних решіток. Також реконструкція передбачає скид залишку води одразу в дві труби колектора річки Тяжилівка. Це допоможе швидшому відведенню опадів, які останнім часом під час злив випадають у надмірній кількості.

У Вінницькій міськраді вказують, що нині у місті протяжність зливової мережі сягає майже 30 кілометрів. Поступово будують нові ділянки мережі «ливньовки» на вулицях, де є необхідність водовідведення. Завдяки цьому її система стає більш розгалуженою та дієвою.

«Мікрорайон, що поряд з ЖК «Набережний квартал», розбудовується. Тут стає все більше заасфальтованих та вимощених плиткою ділянок, що призводить до збільшення площі водозбору, а існуюча зливова каналізація не в змозі швидко впоратись з надмірною кількістю опадів, тому потрібно розвивати цю мережу, що ми постійно і робимо», – пояснює начальник відділу ремонту об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Леонід Демченко.

За його словами, через «проблемне» перехрестя проходять дві труби колектора, якими тече мала річка Тяжилівка. Раніше зливова каналізація вела лише до однієї труби.

«Тепер тут облаштували додаткові решітки зливової каналізації, з випуском  в іншу трубу. Це допоможе розвантажити та перерозподілити відведення опадів», – зазначив Л.Демченко.