Популярне серед вінницьких вірян місто Почаїв закрили через спалах Covid-19 в місцевій Лаврі

Новини Вінниці / Популярне серед вінницьких вірян місто Почаїв закрили через спалах Covid-19 в місцевій Лаврі

Популярне серед вінничан місце  паломництва  Почаївську лавру  сьогодні закрили на карантин. Точніше закрили місто Почаїв, рішення було прийнято на позачерговому засіданні Кременецький районний штаб із надзвичайних ситуацій після

Популярне серед вінничан місце паломництва - Почаївську лавру - сьогодні закрили на карантин. Точніше закрили усе місто Почаїв, рішення було прийнято на позачерговому засіданні Кременецького районного штабу із надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє Zaxid.net

Лише за добу кількість хворих на коронавірусне захворювання у 8-тисячному Почаєві Тернопільської області зросла на 13 осіб.

«Зважаючи на це і на порушення карантинних умов під час Великодніх богослужінь на території Почаєва, на позачерговому засіданні Кременецької районної комісії з надзвичайних ситуацій ухвалено рішення про введення режиму заборони в’їзду-виїзду з міста і в місто Почаїв. Просимо почаївчан повернутись у місто і залишатись вдома. А гостей просимо негайно покинути Почаїв», – цитує видання заступника голови Кременецької райдержадміністрації В’ячеслава Онишкевича.

У місті заявляют, що через відмову Лаври співпрацювати, відстежити всіх інфікованих зараз неможливо.

Спалах коронавірусної інфекції у Почаївській лаврі зафіксували 17 квітня - хворобу виявили у трьох священнослужителів УПЦ МП та п'ятьох хористів.

Встановити точну кількість хворих на сьогодні неможливо через зазначені вище причини.

Почаївська лавра нині перебуває у користуванні українського підрозділу Російської православної церкви – УПЦ (МП). Ця релігійна організація стала єдиною в Україні, очільники якої закликали вірян приходити на Великодні служби всупереч чинним обмеженням через поширення коронавірусу.

Марина Карабай

21 квітня, 2020