Попри війну у південних районах Вінниччині досі ловлять сигнал радіостанцій з «ПМР»

Новини Вінниці / Попри війну у південних районах Вінниччині досі ловлять сигнал радіостанцій з «ПМР»

Попри «зачистку» інформаційного простору від медіа, які транслювали російські наративи, досі не вирішена проблема із сигналом з невизнаної Придністровської Молдавської республіки, яка де-факто є сателітом РФ.

Про це на брифінгу в обласному прес-центрі заявив представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик.

«Три радіостанції (з «ПМР», - прим. ред.) поширюють свій сигнал на територію Вінницької області. Вони працюють і в інтернеті, тому інколи я їх моніторю. За цей час я не зафіксував елементів інформаційної війни від таких радіо, - повідомив Вадим Мазурик. - Торік мешканці Ямпільської громади поскаржилися на молдавське радіо «Русское Любимое», сигнал якого поширюється і на південь області. Це молдавський мовник, який не має відношення до країни-агресора, тому в цій ситуації щось робити немає потреби».

За його словами, під час повномасштабної війни ворог може використовувати методи впливу через поширення неправдивої інформації у теле- та радіо-просторі. Раніше на Донбасі діяла система блокування ворожого мовлення «Серпанок». З вежі «відбивали» сигнал мовлення. З 2014 року такі пристрої не встановлювались у Вінницькій та Одеській областях, щоб протидіяти «придністровським» мовникам.

Олеся Рудницька

24 грудня, 2023