Понад тисячу спортсменів пробігли вулицями Вінниці, а чотири сотні здолали напівмарафон (ФОТО)

Новини Вінниці / Понад тисячу спортсменів пробігли вулицями Вінниці, а чотири сотні здолали напівмарафон (ФОТО)

У Вінниці 26 травня відбулось традиційне спортивне свято. У заході «Вінниця біжить» прийняли участь біля 1,1 тисячі учасників з різних куточків світу. Спортсмени представляли 25 регіонів України, а також Австрію, Індію, США, Італію та Білорусь.

У Вінниці 26 травня відбулось традиційне спортивне свято. У заході «Вінниця біжить» прийняли участь біля 1,1 тисячі учасників з різних куточків світу. Спортсмени представляли 25 регіонів України, а також Австрію, Індію, США, Італію та Білорусь.

Масштабна спортивна подія зібрала у Вінниці всіх, хто любить вести активний спосіб життя та брати участь у масових проектах. Учасники змагались на трьох дистанціях: 1,5 км, 10 км та 21 км. Напівмарафонську 21-кілометрову дистанцію здолали 420 спортсменів, зокрема 187 вінничан.

«У Вінниці сьогодні справжнє свято бігу, здоров’я та спортивного духу. Вдруге центральними вулицями міста проходять всеукраїнські змагання «Вінницький напівмарафон», - зазначив у Facebook заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк.

За його словами, серед тих, хто бігав вулицями міста, є учасник чемпіонату Європи 2018 та світу з кросу та бігу Василь Коваль, майстер спорту, призер міжнародних та національних змагань Богдан Семенович, призерка міжнародних та національних змагань Наталія Семенович, призер національних змагань з легкої атлетики Анатолій Демида і призерка національних змагань з бігу Олена Лавренюк.

«Останнім часом в Україні спостерігається позитивна тенденція – збільшення кількості людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Все частіше на вулицях і в парках зустрічаються любителі бігу. З'являються нові бігові клуби і організовуються нові змагання. Знаєте чому?

Тому що біг загартовує характер і силу волі, спортивні люди більш успішні, відбувається оздоровлення організму. Біг стимулює спалювання зайвих калорій і завдяки заняттям можна подорожувати та знайомитися з цікавими людьми», - пояснив чиновник.

Фото з Facebook

Новини Вінниці / Понад тисячу спортсменів пробігли вулицями Вінниці, а чотири сотні здолали напівмарафон (ФОТО)Новини Вінниці / Понад тисячу спортсменів пробігли вулицями Вінниці, а чотири сотні здолали напівмарафон (ФОТО)Новини Вінниці / Понад тисячу спортсменів пробігли вулицями Вінниці, а чотири сотні здолали напівмарафон (ФОТО)Новини Вінниці / Понад тисячу спортсменів пробігли вулицями Вінниці, а чотири сотні здолали напівмарафон (ФОТО)
Макс Мельник

26 травня, 2019