Понад пів сотні музикантів та співаків зі всього світу долучились до вінницького челенджу

Новини Вінниці / Понад пів сотні музикантів та співаків зі всього світу долучились до вінницького челенджу

До челенджу,  започаткованому у травні  вінничанином Назарієм Давидовським- «Червоній Руті 50», приєднались 57 учасників з більш ніж 10 країн світу. Головною умовою було необхідно записати та викласти в мережу Інтернет виконання пісні «Червона рута».

До челенджу,  започаткованому у травні  вінничанином Назарієм Давидовським - «Червоній Руті 50», приєднались 57 учасників з більш ніж 10 країн світу. Головною умовою було записати та викласти в мережу Інтернет виконання пісні «Червона рута».

Як пояснив "Суспільному" автор челенджу, дозволялося використати і матеріал з власних концертів, який звучав раніше, та в різних інтерпретаціях і стилях. Учасники робили як професійні записи версій пісні, так і на телефон, акапельні та під супровід оркестрів. Кожен виконував та записував свою партію окремо, вдома. А потім у Вінниці все це зводили в одну композицію.

Зробити щось для «Червоної рути» Назарій Давидовський, каже, запланував ще наприкінці минулого року, але карантин вніс свої корективи. Тому, свою версію пісні записував близько місяця разом із хором «Соломія».

Долучилися до челенджу Народні артисти України Павло Зібров, Віктор Павлік та Станіслав Городинський.

Усі зібрані варіанти «Червоної рути» Назарій Давидовський, каже, планував особисто передати до музею Володимира Івасюка в Чернівцях. Втім через карантин робить це онлайн.

Щороку, за словами співробітниці музею Олени Логінової, до річниці написання «Червоної Рути» відбувалися заходи, а цьогоріч, через карантин, вони скасовані, і цей челендж був вкрай важливий.

Ірина Заіковата

11 вересня, 2020