Понад 40 ракет Росія випустила по Житомирщині та Чернігівщині: удару завдано з території Білорусі

Новини Вінниці / Понад 40 ракет Росія випустила по Житомирщині та Чернігівщині: удару завдано з території Білорусі

Російська авіація сьогодні вранці, 25 червня, завдала 44 ракетних ударів по Житомирській та Чернігівській областях України. Літаки вилетіли з російських аеродромів, перетнули повітряний простір Білорусі та завдали масованого удару.

За словами голови Житомирської ОВА Віталія Бунечка, по області було завдано близько 30 ракетних ударів.

«Сьогодні, як і в перший день повномасштабного вторгнення, починаючи з 04:15 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині! Цього разу по території області було випущено близько 30 ракет. Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення», - написав він у Telegram.

Як розповів мер Житомира Сергій Сухомлин, ворог вдарив 24-ма ракетами по околицях міста.

«Сьогодні вранці ми всі прокинулися від гучних вибухів. Житомиром нічого не прилетіло, було обстріляно військові об'єкти навколо міста, ракети були запущені з території Білорусі. Сумарно було 24 ракети запущено по військових частинах та об'єктах навколо Житомира», - повідомив С.Сухомлин.

Про наслідки обстрілів він нічого не сказав.

За даними ОК «Північ», росіяни запустили ракети і по селищу Десна, що на Чернігівщині.

«Близько 05:00 ранку Чернігівська область зазнала масового ракетного обстрілу. З території республіки Білорусь з літаків та з землі було випущено 20 ракет по селищу Десна. Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури», - йдеться в повідомленні.

При цьому попередньо повідомляють, що втрат внаслідок атак немає. Подробиці військові повідомлять згодом.

Про те, що ракетні удари завдано з території Білорусі повідомила також моніторингова група «Беларускі Гаюн».

За їхніми даними, бомбардувальники вилетіли з аеродромів Росії, влетіли в повітряний простір Білорусі, підлетіли до кордону з Україною та запустили ракети.

Олег Верлан

25 червня, 2022