Понад 34 млн гривень, передбачених на ремонт доріг на Вінниччині, використано неефективно: результати ревізії

Новини Вінниці / Понад 34 млн гривень, передбачених на ремонт доріг на Вінниччині, використано неефективно: результати ревізії

На Вінниччині за майже чотири роки понад 34 млн гривень, виділених на ремонт та утримання доріг витрачено неефективно. Окрім того, допущено фінансових порушень на 2,4 мільйони гривень.

На Вінниччині за майже чотири роки понад 34 млн гривень, виділених на ремонт та утримання доріг, витрачено неефективно. Окрім того, допущено фінансових порушень на 2,4 мільйони гривень. До такого висновку дійшли ревізори Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області після перевірки фінансово-господарської діяльності ДП «Вінницький облавтодор».

Як повідомляють у пресслужбі відомства, перевіряли використання коштів за період з 1 вересня 2016-го по 30 червня 2020 року.

Зокрема, через завищення вартості виконаних робіт з експлуатаційного утримання та ремонту доріг підприємство витратило зайвих понад 670 тисяч грн. Через недотримання вимог законодавства при складанні калькуляцій вартості ремонту доріг та їх утримання підприємство недоотримало понад 280 тисяч грн.

"Виявлені під час ревізії фінансові порушення відшкодовано у повному обсязі. Крім того, під час ревізії встановлено неефективне використання коштів на суму понад 34 млн грн. Проведеним обстеженням автомобільних доріг виявлено факти руйнування протягом гарантійного терміну експлуатації верхнього шару асфальтобетонного покриття (тріщини, викришування) на окремих ділянках дороги, де було проведено поточний середній ремонт вартістю 24,2 млн грн. До того ж понад 7,1 млн грн використано на експлуатаційне утримання автомобільної дороги через її руйнування протягом гарантійного терміну. При цьому підприємством не вжито заходів щодо стягнення коштів із виконавця робіт, який гарантував якість проведеного ремонту", - зазначають в Держаудитслужбі.

Окрім того, один з посередників "заробив" на Вінницькому облавтодорі майже 2,8 млн гривень. Саме таку націнку заплатило підприємство суб'єкту господарювання за доставлений відсів.  

Матеріали ревізії нині передано на розгляд правоохоронним органам.

Сергій Маламура

4 лютого, 2021