Понад 30 справ щомісячно припадає на одного суддю Вінницького апеляційного суду. Зараз чекають конкурсу на 12 вакантних посад

Новини Вінниці / Понад 30 справ щомісячно припадає на одного суддю Вінницького апеляційного суду. Зараз чекають конкурсу на 12 вакантних посад

Шестеро кандидатів претендують на одну мантію у Вінницькому апеляційному суді. – повідомив в ефірі радіо «Місто над Бугом» заступник голови установи Ігор Стадник. Загалом, за його словами, у конкурсі на 12 судівських посад візьме участь 71 кандидат.

Шестеро кандидатів претендують на одну мантію у Вінницькому апеляційному суді. – повідомив в ефірі радіо «Місто над Бугом» заступник голови установи Ігор Стадник. Загалом, за його словами, у конкурсі на 12 суддівських посад візьме участь 71 кандидат.

«Суддями апеляційного суду хочуть стати здебільшого наші колеги з місцевих судів. Вони – не лише з Вінниччини, а й із Черкащини, Хмельниччини і навіть із Дніпра. Є серед кандидатів 11 адвокатів й один науковець», – цитує Ігоря Стадника пресслужба суду.

Наразі прийом документів уже завершено. Претенденти чекають, коли Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосить дату та місце проведення конкурсу.

Нині ж в апеляційній інстанції працює 28 суддів: 18 – у судовій палаті з розгляду цивільних справ, решта – кримінальних.

Як повідомили у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, з початку цього року до інстанції надійшло 10 тисяч 243 справи та матеріали. Таким чином на одного суддю щомісяця припадає понад 30 справ і матеріалів.