Понад 220 млн гривень заборгували вінничани за тепло та гарячу воду

Новини Вінниці / Понад 220 млн гривень заборгували вінничани за тепло та гарячу воду

Поки в Україні все частіше говорять про "тарифні" майдани, а протестні акції доходять до найвіддаленіших містечок, у Вінниці комунальники нарікають на великий борг населення за тепло та гарячу воду. Як повідомляють у КП "Вінницяміськтеплоенерго", цього тижня містяни почали отримувати платіжки за грудень, але станом на 12 січня сплачено лише 4% від нарахувань.

Поки в Україні все частіше говорять про "тарифні" майдани, а протестні акції доходять до найвіддаленіших містечок, у Вінниці комунальники нарікають на великий борг населення за тепло та гарячу воду. Як повідомляють у КП "Вінницяміськтеплоенерго",  цього тижня містяни почали отримувати платіжки за грудень, тому станом на 12 січня сплачено лише 4% від нарахувань. Більшість вінничан фізично не мали часу розрахуватися, адже не повинні платити до отримання очікуваної платіжки.

Загалом вінничани боргують комунальникам понад 220 млн гривень. Значна частка від цієї суми – борги за попередні періоди.

"Закликаємо всіх перевірити свої рахунки і, якщо є несплачені поточні нарахування або ж існує накопичений борг за попередні періоди, обов’язково сплатіть все вже зараз! Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №630 за комунальні послуги необхідно розраховуватися до 20 числа щомісяця. Від  того, наскільки справно споживачі розраховуються за спожите, залежить рівень розрахунку підприємства за використані ресурси для надання послуг, зокрема, - це розрахунок КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ", - зазначають у КП "Вінницяміськтеплоенерго".