Понад 1 млн гривень у смітті на кладовищі. На Вінниччині затримали шахрая, який ошукав пенсіонерку

Новини Вінниці / Понад 1 млн гривень у смітті на кладовищі. На Вінниччині затримали шахрая, який ошукав пенсіонерку

В Ямполі вінницькі правоохоронці затримали досвідченого шахрая, який завдяки байці про «визволення сина з поліції» ошукав 76-річну жінку. Зловмисник обібрав пенсіонерку як липку. Вона кинула у сміттєвий бак на кладовищі 33 000 доларів США та 500 євро (понад 1 млн грн).

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за допомогою звернулась літня жителька Шаргороду. Вона розповіла, що вночі на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого абонента. Незнайомець представився її сином та сказав, що вчинив смертельне ДТП. Чоловік попросив пенсіонерку про допомогу, аби уникнути відповідальності за злочин. Жінка мала взяти грошові кошти та віднести їх у місце, яке їй згодом повідомлять.

За кілька хвилин до пенсіонерки знову зателефонували. Абонент представився співробітником поліції, який допоможе її сину уникнути покарання. Для позитивного вирішення питання потрібна значна сума коштів, яку жінка має йому передати.

За вказівкою незнайомця потерпіла зібрала усі свої заощадження, а саме 33 000 доларів і 500 євро, та вранці віднесла до сміттєвого баку на місцевому кладовищі.

Повернувшись додому, пенсіонерка зателефонувала сину та зрозуміла, що її ошукали.

Проаналізувавши аналогічні злочини та осіб, причетних до їх вчинення, поліцейські оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 35–річний житель Ямпільської територіальної громади.

Його поліцейські затримали у Ямполі за місцем проживання співмешканки.

Як з’ясувалось, відносно підозрюваного у суді на розгляді перебувають кримінальні провадження за вчинення ним шахрайських дій та грабежу. Раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Макс Мельник

8 червня, 2022