"Полювання" на скутери: на Вінниччині зникають транспортні засоби, які потім знаходять в односельців

Новини Вінниці / "Полювання" на скутери: на Вінниччині зникають транспортні засоби, які потім знаходять в односельців

Протягом кількох годин 3 жовтня шаргородська поліція знайшла скутер Honda Dio, який поцупили у 38-річного жителя села Довжок. Транспортний засіб приховав на власному подвірні 18-річний односелець. Хлопець зізнався правоохоронцям, що хотів покататися. Аналогічні викрадення двохколісних транспортних засобів трапляються на Вінниччині регулярно. Відшукують їх, зазвичай, швидко.

Протягом кількох годин 3 жовтня шаргородська поліція знайшла скутер Honda Dio, який поцупили у 38-річного жителя села Довжок Шаргородського району. Транспортний засіб приховав на власному подвірні 18-річний односелець. Хлопець зізнався правоохоронцям, що хотів покататися. Аналогічні викрадення двохколісних транспортних засобів трапляються на Вінниччині регулярно. Відшукують їх, зазвичай, швидко.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, оперативно-розшукові заходи дали результат доволі швидко. Хлопець, який є підозрюваним, зізнався та пояснив, що викрав скутер аби покататися. 

Слідчим відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що передбачає до 5 років позбавлення волі.

У поліції звертаються до власників автотранспорту з проханням, щоб транспортний засіб не опинився у списку розшукуваних, не залишати його без нагляду навіть на короткий час. По можливості правоохоронці радять обладнати автотранспорт електронними та механічними пристроями проти викрадення.

Макс Мельник

4 жовтня, 2019