Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)

Новини Вінниці / Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)

Протягом тижня у Вінниці й області державні інспектори затримали браконьєрів, котрі в період нересту виловлювали рибу забороненими знаряддям лову загальною масою майже 36 кг. Зафіксовано 47 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів та складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та 27- за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої. Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до Вінницького міського суду й в районні суди.

Протягом тижня у Вінниці й області державні інспектори затримали браконьєрів, котрі в період нересту виловлювали рибу забороненими знаряддям лову загальною масою майже 36 кг. Зафіксовано 47 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів та складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та 27- за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 до 680 грн. Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до Вінницького міського суду й в районні суди.

На річці Згар, поблизу села Багринівці Літинського району Вінницької області, 7 квітня державні інспектори задокументували грубе порушення правил рибальства. Чоловік на гумовому човні під час нерестової заборони поблизу берега використовував дві сітки. Відомо, що рибак встиг виловити 57 сріблястих карасів загальною вагою 16 кг. Збитки рибному господарству сягають на суму 969 грн.

Дев’ятого квітня державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на р. Гнилопять. Так, в с. Махнівка Козятинського району виявлено місцевого мешканця, який за допомогою ліскової сітки виловив 34 карася загальною вагою 7 кг. Збитки склали 578 грн.

Трохи згодом працівниками Вінницького рибоохоронного патруля було зафіксовано ще одне порушення природоохоронного законодавства. На р. Рів (Антонівське водосховище) поблизу с. Войнашівка Барського району громадянин застосовував ліскову сітку, за допомогою якої виловив 11 карасів. Загальна вага вилову склала понад 1 кг, а збитки становили 187 грн.

12 квітня патрульні викрили порушника з забороненим знаряддям лову – екраном. Інцидент стався на р. Згар, поблизу с. Рибаче Літинського району. Мешканець м. Вінниця виловив: 4 плітки та 1 окуня, загальною вагою менше 1 кг. Збитки склали 357 грн.

Також, 14 квітня Вінницький рибоохоронний патруль близько 7 години ранку на річці Південний Буг в обласному центрі. У Вінниці чоловік, використовуючи дерев’яний човен, ловив трьома лісковими сітками. У них знайшли 24 карася сріблястого та 3 ляща. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 3 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 918 грн.

Рибоохоронці наголошують, якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.

Новини Вінниці / Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)Новини Вінниці / Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)Новини Вінниці / Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)Новини Вінниці / Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)Новини Вінниці / Полювання на карасів: у Вінниці затримали браконьєра з сітками (ФОТО)