Політичний підтекст: у поліції Вінниці «додали» статтю вінницькому активісту та вимагатимуть від суду, аби того взяли під варту

Новини Вінниці / Політичний підтекст: у поліції Вінниці «додали» статтю вінницькому активісту та вимагатимуть від суду, аби того взяли під варту

Прихильників партії Шарія активна більшість вінничан не поважає через проросійську направленість їхнього лідера. Тому з партійцями виникають конфлікти. Влітку одного з них побили. Спочатку у поліції кваліфікували дії нападника як хуліганство, а нещодавно додали більш «важку» статтю та вимагають від суд ухвали про взяття під варту підозрюваного.

Прихильників партії Шарія активна більшість вінничан не поважає через проросійську направленість їхнього лідера. Тому з партійцями виникають конфлікти. Влітку одного з них побили. Спочатку у поліції кваліфікували дії нападника як хуліганство, а нещодавно додали більш «важку» статтю та вимагають від суду ухвали про взяття підозрюваного під варту.  

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, після проведення всіх необхідних експертиз, дії одного з підозрюваних у вчиненні 1 липня у Вінниці хуліганських дій, слідство додатково кваліфікувало за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). 9 жовтня йому оголошено про підозру, в суд скеровано клопотання про обрання правопорушнику запобіжного заходу.

Злочин стався 1 липня близько 15 години у Вінниці на проспекті Коцюбинського. Четверо осіб з хуліганських спонукань кинули 53-річного вінничанина на землю та побили ногами на очах у перехожих.

За цим фактом Лівобережним відділенням поліції м. Вінниці було розпочато розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Під час досудового розслідування було встановлено, що отримані тілесні ушкодження потерпілим належать до тяжких. Дії одного із підозрюваних у хуліганстві, 27-річного керівника громадської організації, кваліфікували додатково за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу – умисне тяжке тілесне ушкодження.

На підставі зібраних слідством доказів, 9 жовтня чоловікові оголошено про підозру.

До Вінницького міського суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинення такого злочину передбачене покарання до 10 років позбавлення волі.

NaПарижі слідкує за ситуацією. Андрій Вербецький, якому оголошено про підозру, вважає, що справа проти нього політично вмотивована.  

Макс Мельник

13 жовтня, 2020