Поліція затримала жителя Вінниччини, якого підозрюють у вчинення зухвалого розбою

Новини Вінниці / Поліція затримала жителя Вінниччини, якого підозрюють у вчинення зухвалого розбою

Правоохоронцями затримано 43-річного жителя Вінницької області. Чоловік підозрюється у вчиненні майже рік тому розбійного нападу. Нарешті на зловмисника вдалося надягнути кайданки.

Правоохоронцями затримано 43-річного жителя Вінницької області. Чоловік підозрюється у вчиненні майже рік тому розбійного нападу. Нарешті на зловмисника вдалося надягнути кайданки. Відшукали його у Запоріжжі.

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, досудовим слідством встановлено, що вночі 7 березня 2020 року чоловік вдерся до будинку родини в одному із сіл Могилів-Подільського району. Він підготувався до нападу заздалегідь, адже коли, пошкодивши вхідні двері, зайшов у середину, то був одягнений у балаклаву.

У приміщенні нападник здійснив два постріли з мисливської рушниці в 52-річного підприємця, поранивши його, та прикладом рушниці наніс удар по голові його літній матері. Він продовжував погрожувати господарям, вимагаючи гроші та цінні речі. Зловмиснику вдалося провести обшук і знайти те, за чим прийшов.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 11 лютого працівники управління карного розшуку обласного главку поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали у Запоріжжі автомобіль, на якому пересувався зловмисник.

За словами начальника Головного управління у Вінницькій області Івана Іщенка, над розкриттям цього особливо тяжкого злочину майже рік працювали оперативники, слідчі та експерти Вінниччини.

Зловмисником виявися неодноразово судимий за грабежі та крадіжки 42-річний житель м. Могилів-Подільський. Оскільки зловмисник переховувався від поліції, його оголосили в розшук. І знайшли підозрюваного у Запоріжжі.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання затриманого працівники поліції вилучили вибухові речовини, димові гранати, детонатори, запали, сигнальні міни та інші речові докази, що свідчать про його причетність до розбою.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій). За таке правопорушення затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Новини Вінниці / Поліція затримала жителя Вінниччини, якого підозрюють у вчинення зухвалого розбоюНовини Вінниці / Поліція затримала жителя Вінниччини, якого підозрюють у вчинення зухвалого розбоюНовини Вінниці / Поліція затримала жителя Вінниччини, якого підозрюють у вчинення зухвалого розбоюНовини Вінниці / Поліція затримала жителя Вінниччини, якого підозрюють у вчинення зухвалого розбою
Макс Мельник

12 лютого, 2021