Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на Вінниччині

Новини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на Вінниччині

Вінницькі поліцейські за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД 23 вересня провели п’ять санкціонованих обшуків у підозрюваних у розбійному нападі на ювелірний магазин у Бершаді. Злочин стався 8 вересня. Тоді зловмисники у балаклавах вдарили власницю магазина та прикували її кайданками до труби, після чого винесли більше двох кілограмів ювелірних виробів.

Як повідомляють у відділі комунікації, наразі всіх членів злочинної групи затримано.

Оперативникам знадобилося два тижні, аби вийти на слід злочинної групи. Завдяки зокрема вивчення наявної інформації та відео з камер відеонагяду правоохоронці відстежити маршрут автомобіля, на якому втекли нападники. З’ясувалось, що номерний знак на машині зловмисників належав іншому транспортному засобу.  

Відомо, що троє членів організованої злочинної групи раніше притягувались до кримінальної відповідальності за тяжкі майнові злочини.

До нападу на крамницю зловмисники ретельно готувались,  а наважились на розбій лише з другої спроби. Вчинити напад кількома днями раніше їм не вдалось через присутність в магазині відвідувачів.

А 8 вересня озброєні пістолетами нападники зайшли в приміщення магазину, пошкодили камеру відеонагляду, вдарили власницю крамниці рукояткою пістолета по голові та винесли всі ювелірні прикраси, що знаходились на прилавках. Аби жінка не викликала поліцію, зловмисники прикували її кайданками. 

Під час обшуків у підозрюваних поліцейські вилучили викрадені ювелірні прикраси, два пістолети з набоями, дві гранати з запалами, гроші (близько 20 тис. доларів, 1 тис. євро, 2 тис. польських злотих та 85 тис. гривень), ймовірно, здобуті злочинним шляхом.  

Затриманих жителів Вінницького району 1975, 1964 та 1961 років народження перевіряють на причетність до інших злочинів на території області та інших регіонів. 

Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За такі злочини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом  прокуратури області.  

Новини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на ВінниччиніНовини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на ВінниччиніНовини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на ВінниччиніНовини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на ВінниччиніНовини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на ВінниччиніНовини Вінниці / Поліція затримала нападників, які пограбували ювелірний магазин на Вінниччині