Поліція затримала "мінувальника" Гайсинського молокозаводу на Вінниччині

Новини Вінниці / Поліція затримала "мінувальника" Гайсинського молокозаводу на Вінниччині

Гайсинські оперативники 24 липня встановили та доставили до відділу поліції "жартівника", який повідомив про замінування місцевого молокозаводу. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області.

Гайсинські оперативники і співробітники СБУ 24 липня встановили та доставили до відділу поліції "жартівника", який повідомив про замінування місцевого молокозаводу. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, 22 липня, на спецлінію 102 надійшло анонімне повідомлення від чоловіка, що на території молокозаводу у місті Гайсин він залишив небезпечний предмет, який може вибухнути. За інформацією відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області, протягом години приміщення та територія заводу були обстежені вибухотехніками та кінологами. Було евакуйовано близько сотні людей. Жодних вибухових або небезпечних предметів не виявлено.   

Одночасно правоохоронці розпочали пошуки зловмисника.

За словами т.в.о. начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Остроглядова,  проведеними оперативними заходами поліцейські встановили, що того дня чоловік на мотоциклі виїхав за межі районного центру та  подзвонив у поліцію.  До вчинення злочину зловмисник готувався завчасно. Для цього він придбав мобільний телефон та сім карту. Речові докази вилучено.

Мотиви вчинення злочину наразі встановлюються слідством. Вирішується питання про оголошення чоловікові підозри та обрання йому міри запобіжного заходу.

Поліцією розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів  власності). Підозрюваному загрожує до 6 років позбавлення волі.