Поліція відкрила кримінальне провадження через побиття старости на Вінниччині

Новини Вінниці / Поліція відкрила кримінальне провадження через побиття старости на Вінниччині

Конфлікт між старостою Гордіївки Тростянецької селищної ради та односельцем призвів до бійки. Місцевий посадовець звернувся до поліції та лікарні. За його заявою відкрито кримінальне провадження.

Про це NaПарижі повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Близько 10-оЇ години 21 березня правоохоронцям стало відомо про наслідки конфлікту. Односелець ударив старосту в обличчя кулаком.

«Після надання медичної допомоги староста звернувся до поліції. Чоловіки під час конфлікту були тверезі. Наразі чекаємо на висновки судмедекспертизи», - пояснила виданню речниця обласного главку Зарина Маєвська.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст. 125 КК України (Легкі тілесні ушкодження), що у разі доведення провини передбачає штраф у розмірі до 350 гривень або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

За неофіційними даними, як стало відомо редакції, староста та його кривдник давно ворогували. Про неприязнені стосунки чоловіків у селі всі знали.

Однак, інцидент викликав резонанс у межах Вінницької області.

«Певними особами цілеспрямовано проводиться робота, щодо дискредитації посадових осіб органу місцевого самоврядування. Все розпочалося з розповсюдження неправдивої інформації в соціальних мережах щодо діяльності нашого колеги, старости Гордіївського старостинського округу Кузя Олександра Сергійовича.

21 березня під час виконання посадових обов’язків, на робочому місці старості Кузю О.С. нанесені тілесні ушкодження, внаслідок чого він був госпіталізований до медичного закладу», - йдеться у спільній заяві колег потерпілого з Тростянецької селищної ради.

Макс Мельник

22 березня, 2023