Поліція упіймала спритників, що тероризували операторів стільникового зв’язку на Вінниччині

Новини Вінниці / Поліція упіймала спритників, що тероризували операторів стільникового зв’язку на Вінниччині

Можливо, що ці двоє крадіїв встановили певний кримінальний «рекорд». Одному з них – 34, іншому – 37 років. Заробляли собі на життя вони просто – вночі «розукомплектовували» вежі мобільного зв’язку. Точніше, крали потужні акумуляторні батареї. До речі, вартість однієї – близько 9 тис. грн. Мобільним операторам нанесено великі збитки – на понад 1 млн грн.

Можливо, що ці двоє крадіїв встановили певний кримінальний «рекорд». Одному з них – 34, іншому – 37 років. Заробляли собі на життя вони просто – вночі «розукомплектовували» вежі мобільного зв’язку. Точніше, крали потужні акумуляторні батареї. До речі, вартість однієї – близько 9 тис. грн. Мобільним операторам нанесено великі збитки – на понад 1 млн грн.

Один з них вже проходить по аналогічній «справі». Його підозрюють у скоєнні разом з кількома спільниками протягом 2015-16 років 27 крадіжок обладнання з веж стільникового зв’язку в різних куточках області. Незабаром суд має оголосити вирок по тій "справі". Утім, його бажання розбагатіти немає меж і він не полишив ремесло.

Восени цього року мобільні оператори почали вдруге бити на сполох. З вишок знову почали зникати акумулятори. Й оперативники затримали підозрюваних. Серед них був той, що чекає на вирок суду за скоєні крадіжки. У напарника, як кажуть, теж був інший кримінальний «гріх». У свого односельця він викрав легковик «ВАЗ», за що його й затримали тиждень тому.  

 Обох цих «рекордсменів» утримують у слідчому ізоляторі. Зібрані докази свідчать, що вдвох вони обікрали 17 веж зв’язку. Але, можливо, що кількість крадіжок зросте, оскільки триває розслідування.

 Кримінальне провадження відкрито за ст.185 КК України (крадіжка). Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення – з конфіскацією майна. Оператори сподіваються, що з "терором" покінчено.

Юрій ЯРМОЩУК