Поки у суді на Вінниччині розглядають чотири кримінальні справи обвинувачений пограбував підлітка

Новини Вінниці / Поки у суді на Вінниччині розглядають чотири кримінальні справи обвинувачений пограбував підлітка

На автостанції у Теплику Вінницької області 3 травня місцевий житель забрав у 17-річного підлітка смартфон. Як виявилося, зловмисник «колекціонує» справи – нині на розгляді у суді перебувають матеріали по чотирьом епізодам правопорушень, де він є фігурантом. Але людина на волі і вчиняє те, до чого звик, мабуть, переконавшись у безкарності.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 15.30 до правоохоронців звернувся житель Бершадської територіальної громади з повідомленням про злочин.

Хлопець розповів, що на території автовокзалу до нього підійшов невідомий чоловік та попросив мобільний телефон, щоб зателефонувати. Як тільки хлопець дістав смартфон, зловмисник вирвав його з рук та втік.

Завдяки записам з камер відеоспостереження поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину, та протягом кількох годин затримали раніше судимого за майнові злочини 27–річного мешканця Теплицької територіальної громади на одній з вулиць селища.

Мобільний телефон потерпілого правоохоронці вилучили. Його зловмисник викинув на узбіччя дороги відразу після вчинення злочину.

Встановлено, що у суді відносно підозрюваного на розгляді перебувають чотири кримінальних провадження за вчинення майнових злочинів.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 КК України (грабіж).

За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

4 травня, 2022