Покарання за «волю» для «авторитета»: у Вінниці прокуратура звинувачує тюремників

Новини Вінниці / Покарання за «волю» для «авторитета»: у Вінниці прокуратура звинувачує тюремників

У прокуратурі Вінницької області завершили розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ, зокрема NaПарижі, щодо «вільного» перебування арештованого Руслана К., відомого в певних колах, як «Диня», на території обласного госпіталю ветеранів війни.

У прокуратурі Вінницької області завершили розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ, зокрема NaПарижі, щодо «вільного» перебування арештованого Руслана К., відомого в певних колах, як «Диня», на території обласного госпіталю ветеранів війни.

Нагадаємо, в серпні вінницькі правоохоронці затримали двох чоловіків, яких підозрювали у хуліганстві. За рішенням судів першої та апеляційної інстанції, запобіжним заходом було обрано тримання під вартою. Проте одного з арештантів нещодавно побачили в обласному госпіталі для ветеранів війни. У Facebook вінничанка написала, що прийшла до чоловіка, але була здивована тим, що по медичному закладу вільно пересувається людина, яку називають «авторитетом».

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, у вересні Вінницьким міськсудом громадянину, що позиціонує себе, як «кримінальний авторитет», обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та поміщено до слідчого ізолятора Вінницької установи виконання покарань.

У подальшому, на виконання ухвали Вінницького міського суду, цього ув’язненого направлено до одного із лікувальних закладів міста Вінниці для проходження післяопераційної реабілітації під цілодобовою охороною службових осіб установи виконання покарань.

Перевіркою додержання законодавства про попереднє ув’язнення установлено, що службові особи виправної установи здійснювали неналежний нагляд за поведінкою позбавленого волі у лікарняному закладі.

Так, знайшло своє підтвердження повідомлення (у ЗМІ) про можливість цього ув’язненого вільно пересуватись територією лікарні та зустрічатись із відвідувачами без належного нагляду та контролю з боку відповідальних службових осіб виправного закладу.

За результатами проведення перевірки, Вінницькою обласною прокуратурою керівнику Державної установи «Вінницька установа виконання покарань № 1» внесено документ прокурорського реагування з метою проведення службового розслідування та вирішення питання про притягнення винних службових осіб до передбаченої законодавством відповідальності.

Макс Мельник

9 жовтня, 2020