Пограбував та вчинив сексуальне насильство: у Вінниці затримали 57-річного підозрюваного

Новини Вінниці / Пограбував та вчинив сексуальне насильство: у Вінниці затримали 57-річного підозрюваного

Протягом години після отримання повідомлення про вчинені грабіж та сексуальне насильство вінницькі правоохоронці затримали 57-річного містянина. Перебуваючи на підпитку, вінничанин вдерся до оселі своєї 52-річної колишньої пасії та вирішив довести, що «він - чоловік»… Проте напад мав наслідки. Чоловіку світить до 10 років ув’язнення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, раніше підозрюваний проживав зі своєю жертвою. Відносини не були офіційно оформлені. Більш того, вони розійшлись. Тобто фактично у юридичної площині є лише знайомими.

Вінничанка вказала, що 3 листопада близько 08.30 до її будинку проник колишній співмешканець. Він перебував в нетверезому стані. Перебуваючи у приміщенні, вінничанин почав ображати хазяйку, бити та вчинив відносно неї сексуальне насильство. Аби жінка не зателефонувала до поліції, зловмисник відібрав у неї телефон та зник.

Заявниця повідомила поліцейським адресу, за якою проживає підозрюваний. За годину після надходження повідомлення про злочини, оперативники його затримали. У 57–річного місцевого мешканця вилучили телефон потерпілої.

Наразі зловмисник тверезіє в ізоляторі тимчасового тримання.

Дії підозрюваного поліцейські кваліфікують за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) та ч. 4 с. 186 (грабіж). За такі злочини йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Врятувати його може лише жертва, якщо забере заяву.

Макс Мельник

4 листопада, 2022