Подвійні хитрощі крижопільського радикала-фронтовика Юрія Семенюка

Новини Вінниці / Подвійні хитрощі крижопільського радикала-фронтовика Юрія Семенюка

Історія з депутатом Вінницької облради Юрієм Семенюком, якого 2 травня помітили правоохоронці напідпитку за кермом автомобіля, отримала продовження. По-перше, у поліції наразі відкидають вже, що водій кермував машиною, оскільки нібито доказів замало, а на тих, хто зафіксував порушення здійснюється тиск. А по-друге, колеги з VinMedia з’ясували цікаві подробиці про самого депутата.

Історія з депутатом Вінницької облради Юрієм Семенюком, якого 2 травня помітили правоохоронці напідпитку за кермом автомобіля, отримала продовження. По-перше, у поліції наразі відкидають вже, що водій кермував машиною, оскільки нібито доказів замало, а на тих, хто зафіксував порушення здійснюється тиск. А по-друге, колеги з VinMedia з’ясували цікаві подробиці про самого депутата.

Нагадаємо, в історії є кілька «родзинок». Коли поліцейські почали «чіплятися» до  депутата Вінницької облради від Радикальної партії Олега Ляшка, який працює головою Крижопільської районної організації ПП «Народний фронт» Юрія Семенюка через те, що напідпитку він їздить за кермом чужого авта, людина назвала себе власником, але машиною він не керував, а припхав, тому що вона взагалі не їздить. І поліцейським та їхнім відеореєстраторам то все здалось.

 Як зазначає VinMedia, дійсно, у двох гаражах сім’ї Семенюків розмістились ЗіЛ, два трактори, два причіпи та «Мерседес» 1980 року випуску, який належить Меденці Івану Івановичу... 

Але стоп… депутат від РПЛ, який працює керівником осередку НФ? А що, так можна було?! Можна! Більше того, Юрій Васильович вже більше двох років депутат, а досі не є членом жодної депутатської комісії! Мабуть, у комісіях він потрібен, як улюблениці Олега Ляшка, корові, потрібно фронтове сідло.

Та не дивуйтесь, що переповідаючи весь цей сюр, ми кажемо слово «детективна». З лютого 2017 року Юрій Семенюк став депутат облради. А до початку 2017 року він закрив свого ФОПа, де у видах діяльності вказано основним «Проведення розслідувань», а також «Збирання небезпечних відходів» та, наприклад, «Допоміжна діяльність у сфері освіти» та інші. На виборах 2015 року до облради та Крижопільської райради Семенюк Юрій Васильович йшов саме від РПЛ як «Приватний підприємець» з села Городківка.

І спочатку пройшов тільки до райради. Куди не змогла потрапити ще одна мешканка Городківки, Семенюк Ганна Юріївна, яка на місцевих виборах була першим номером у списку партії «Народний контроль» на Крижопіллі. Ганна Семенюк тоді працювала страховим агентом у компанії UBI, де згідно декларації працює і дружина Юрія Семенюка Галина.

 

Весь 2016 рік депутат Крижопільської райради від «радикалів Ляшка» Юрій Семенюк із дружиною щасливо прожив на 5818 грн, які заплатила йому за вірну і наполегливу працю голови райосередку партія «Народний Фронт». Мав тоді пан Семенюк ще 12 тисяч гривень "заначки" готівкою.

Наступного року справи Юрія Семенюка пішли краще і партія «Народний Фронт» заплатила за рік новоспеченому депутату Вінницької облради від «Радикальної партії» вдесятеро більше – 52 657 гривень. Та й дружина на роботі в UBI заробила 9332 гривні. І 12 тисяч гривень так і залишись «в заначці».

У 2018 році у Юрій Семенюка справи пішли ще краще. І він заробив від «Народного Фронту» за рік роботи 75 546 гривень. І його дружина також покращила фінансові успіхи – заробила 34 126 гривень. І заначка сімейна збільшилась. До 14 500… Доларів. Цікаво, по якому курсу пан Семенюк зміг за рік так вигідно купити?

 

Тут, схоже, вирішальну роль у накопиченні грошей відіграла матеріальна допомога у 2100 грн, які отримав Юрій Семенюк від ГО "Крижопільська районна організація ветиранів"… Хто ці «ветирани» та яких воєн – незрозуміло. Хоча офіційно у реєстрі є так ГО «Крижопільська районна організація ветеранів війни», головою якої є Юрій Васильович Семенюк. Хоча, якої ветерани війни – досі не зрозуміло.

Що цікаво, депутат Семенюк у 2017 році «вибив» у Крижопільської райради бюджетні гроші для своєї ж ГО. І цим хизувався на сайті облради: «Також звернувся з проханням не залишити без належного фінансування ГО «Крижопільська районна організація ветеранів війни», збільшивши фінансування до 30 тисяч гривень».

До речі, в цьому ж опусі є ще одна цікава фраза: «Юрій Семенюк повідомив, що зробить новорічний подарунок дітям учасників АТО, малозабезпечених та багатодітних сімей, а також позбавлених батьківського піклування – застрахує їхню поїздку у Вінницю на новорічну ялинку за власний рахунок». Не будемо шерлоками холмсами, якщо здогадаємось, як називається страхова фірма, послуги якої «подарував» Юрій Семенюк. UBI?

 

Але повернімось до «ветиранів». Виявилось, що у березні 2019 року очолювана Семенюком ГО нагородила Занозу Анатолія Івановича, заступника начальника інтендантського забезпечення Крижопільського виправного центру №113, відзнакою «Почесний ветеран». Ну, як нагородила – придбала у виробничо-творчому об’єднані «Орден» за 400 гривень «Вищу  нагороду ВО "КРАЇНА" Ветеранам України. За багаторічну, сумлінну працю».

Це Семенюк нагородив працівника установи, яку у 2017 році публічно таврував як таку, від якої «потерпають мешканці села Городківка» і де «устаткування для випалювання вугілля знаходиться на території виправного центру і ніяких засобів для очищення шкідливих відходів не має».

Але не це навіть цікаво. «Народний фронт» пише про керівника свого осередку на Крижопіллі: «Голова осередку «Народного фронту» Крижопільського району Вінницької області Юрій Семенюк направив депутатський запит щодо перевірки Крижопільського виправного центру №113 управління Державної пенітенціарної служби України». Депутатський запит, очевидно, від депутата, обраного за списками «Радикальної партії»? А потім у прес-службі «Нарфронту» ще й додають: «Як депутат обласної ради він планує ініціювати обговорення даного проблемного питання на найближчій сесії». Не уточнюють, щоправда, депутат від якої партії…

 

Та Семенюку до ролі дволикого Януса не звикати. «Порошенко - перший інвестор, який зайшов до нас у район орендувати землі. Обіцянки були райдужні - дороги, соціальна сфера. Натомість маємо розбиті дороги, якими інколи тече суміш із цукрового заводу», – розповідає про ганебний цукровий завод Порошенка у Городківці пан Семенюк. При цьому і він, і дружина вправно протягом останніх років декларують акції цього ж заводу.

 

В історії із Семенюком в «Мерседесі»  після розголосу відбувся неочікуваний поворот - у Крижопільській поліції сказали, що факт перебування депутата за кермом не підтвердився, оскільки автомобіль був технічно несправним. Наявних у відео кадрів недостатньо, щоб суд визнав провину чоловіка - кермування у нетверезому стані. І взагалі, винуваті поліцейські, а Семенюк – няшка.

Чи тиснув хтось на поліцейських, невідомо. Хоча Семенюк міг би добряче натиснути. Є чим. Адже бути одним депутатом одразу від двох політичних партій і мати дочку-керівницю третьої – це успіх в масштабах району. Адже Юрій Семенюк став минулого року ще й генерал-майором! Він сам про це гучно звітує: «Як на Вінниччині так і на теренах держави розбудовуємо, в кращих його традиціях, козацтво, залучаючи в його ряди кращих патріотів нашої країни, молодь. На виконання статутних завдань та постановою Президії Ради Отаманів, Нарадою поважних козаків, Радою Старійшин Об’єднаної Ради Українського та зарубіжного козацтва з метою розбудови козацького руху та створення дієвої військової старшини згідно козацьких традицій призначений на посаду керівника проектів з організаційних питань Центрального козацького руху Об’єднаної Ради Українського та зарубіжного козацтва та присвоєно козацьке звання – генерал-майор».