Подробиці та наслідки гучного святкування у «Марселі»: чому вінницька поліція зірвала день народження Самвела «Московського»?

Новини Вінниці / Подробиці та наслідки гучного святкування у «Марселі»: чому вінницька поліція зірвала день народження Самвела «Московського»?

Вечір 5 квітня у Вінниці виявився «динамічним». Після повідомлення про те, що у ресторані «Марсель» на вулиці Пирогова знаходяться озброєнні люди, правоохоронці перевірили заклад, чим фактично зірвали святкування дня народження «авторитетного» вінничанина Самвела Манукяна, відомого у вузьких колах як Самвел Московський. Гості обіцяють, що не залишать це без покарання – відео з місця подій вже передали нардепам, аби через Верховну Раду «натиснути» на підлеглих Авакова.

Вечір 5 квітня у Вінниці виявився «динамічним». Після повідомлення про те, що у ресторані «Марсель» на вулиці Пирогова перебувають озброєнні люди, правоохоронці перевірили заклад, чим фактично зірвали святкування дня народження «авторитетного» вінничанина Самвела Манукяна, відомого у вузьких колах як Самвел Московський. Гості обіцяють, що не залишать це без покарання – відео з місця подій вже передали нардепам, аби через Верховну Раду «натиснути» на підлеглих Авакова.

Як писав NaПарижі напередодні з посиланням на відділ комунікацій ГУНП у Вінницькій області, близько 20 години на спецлінію поліції 102 надійшла інформація про те, що в приміщенні ресторану перебувають озброєні люди. За офіційною інформацією правоохоронців, на місці події працювала слідчо-оперативна група за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Біля ресторану бачили понад десять автівок силовиків, а перевірка сигналу зібрала понад півсотні «глядачів», які розташувалися переважно у бульварній зоні. У результаті,  як пояснили редакції у відділі комунікації обласного главку, у приміщенні перебувало понад два десятки відвідувачів, що не відповідало нормам щодо розташування гостей. Тому на власників закладу складено протокол за порушення карантинних правил (ст.. 44.3 КУпАП), а на одного з гостей – за дрібне хуліганство та супротив працівникам правоохоронних органів (ст. 173, 185 КУпАП). Зброї у відвідувачів не знайшли.

Проте свято зіпсували. У «Марселі» у колі близьких друзів день народження відзначав Самвел Манукян. Кажуть, саме він, коли «прийшла» поліція, кричав «Слава Україні!» та відправляв в АТО/ООС правоохоронців, а очільника обласного главку Івана Іщенка нібито навіть обізвав «маньяком»…

Серед присутніх на святі бачили депутатів міськради від ОПЗЖ Романа Аксельрода та Ігоря Горлачова.

Між іншим, зі зміною керівництва поліції регіону відчутне протистояння між правоохоронними органами та певною групою осіб, яких у Вінниці називають «хуторянами», зокрема С.Манукяном. Їх періодично «перевіряють», як у «Марселі», натомість, коли збираються правоохоронці, їм теж намагаються «зашкодити»…           

Як у Facebook прокоментував адвокат С.Манукяна Олександр Білошкурський, коли клієнт обирав цей заклад для святкування, то розумів, що це «стане відомо правоохоронцям і можуть бути провокації».

«Тому центр міста, тому «Марсель», де гарно готують, - написав захисник. - Якби було за містом, то могли бути затримання і потім довести, що не порушували порядку, або не чинили опору, було б складно. Ніхто не ховався за містом, як дехто в піонерських таборах. Ніхто з відпочиваючих не бажав до даного святкування привертати увагу, не порушував громадського порядку. Увагу привернули самі правоохоронці, вірніше кількість спецпризначинців, спецавтомобілів, перекриття руху пішоходів та ускладнення руху транспорту. Навіщо лякати людей і робити таку демонстрацію сили незрозуміло. Відвідувачі зазначали правоохоронцям, щоб краще такі сили залучали до викриття розповсюдження наркотиків через телеграм-канали».

Він також зазначив, що відповідний адвокатський запит щодо повідомлення про «озброєних людей у закладі» направить 6 квітня, адже «стаття 383 КК України передбачає відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин».

«Тому наступна версія - порушення карантинних заходів, так як особи не знаходилися по 4 чоловіки за одним столиком. Всі гості були з посвідченнями особистостей. Будь-якої зброї, і з дозволами, не виявлено. На пропозицію Манукяна С.З. розділити столи і присісти гостям по 4 чоловіка, правоохоронці відмовилися та повідомили, що в них «вказівка зверху» закрити заклад в зв'язку з порушенням карантинних вимог», - передав події адвокат.

За його словами, після включення музикантами на прохання іменинника Державного гімну України і проголошення «Слава Україні», всі відвідувачі залишили заклад. Оскільки у вінничан виникали підозри, що інцидент у «Марселі» став продовженням конфлікту в ресторані «Європа» влітку 2020-го, О,Білошкурський заявив, що тоді його підопічний «навпаки прибув після працівників поліції і залагоджував непорозуміння, які виникли між раніше знайомими особами», а не був ініціатором «розборок».

Також прокоментував у Facebook події на святкуванні депутат міськради Роман Аксельрод. Він подякував порядним поліцейським, які попередили та встановили камери відеоспостереження у залі.

«Продовження тепер буде у ВР, куди депутатам передали цю зйомку», - підкреслив політик.

Отже, про «Марсель», ймовірно ще згадуватимуть.

Олег Верлан

6 квітня, 2021