Подробиці справи про хабар за підключення: оголошено про підозру двом посадовцям «Вінницяобленерго»

Новини Вінниці / Подробиці справи про хабар за підключення: оголошено про підозру двом посадовцям «Вінницяобленерго»

Силовиками Вінниччини повідомлено про підозру директору та головному інженеру структурного підрозділу АТ «Вінницяобленерго». Одразу два керівника буди «задіяні» у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від мешканця Бершадського району.

Силовиками Вінниччини повідомлено про підозру директору та головному інженеру структурного підрозділу АТ «Вінницяобленерго». Одразу два керівника були «задіяні» у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від мешканця Бершадського району.

Нагадаємо, 27 січня з посиланням на пресслужби обласних управлінь силових відомств NaПарижі повідомляв про затримання директора районного підрозділу.

Нині у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури зазначають, що у подальшому, за підозрою у вчиненні зазначеного злочину затриманий був і головний інженер цього ж структурного підрозділу.

Слідством установлено, що він діяв за попередньою змовою зі своїм керівником щодо вимагання грошових коштів у місцевого жителя за погодження заяви про підключення до трьохфазної електромережі приватного будинку.

Крім того, під час проведення обшуків в особистих речах директора виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 120 тис. грн, походження яких встановлюється слідством.

«Сьогодні, 28.01.2021 року, цим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.368-3 КК України, за фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи приватного права, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимагання. У разі доведення вини нинішнім посадовцям загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років», - зазначають у прокуратурі.

На цей час проводяться необхідні слідчі дії. Слідчими та процесуальними керівниками готуються клопотання про відсторонення їх від займаних посад, а також застосування до підозрюваних запобіжних заходів.