Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)

У теруправлінні ДБР у м.Хмельницькому відкрили кримінальне провадження щодо старшого сержанта столичної патрульної поліції, якого вважають винуватцем ДТП на дорозі біля села Нова Прилука Турбівської громади Вінниччини. Загинула 28-річна пасажирка.

У теруправлінні ДБР у м.Хмельницькому відкрили кримінальне провадження щодо старшого сержанта столичної патрульної поліції, якого вважають винуватцем ДТП на дорозі біля села Нова Прилука Турбівської громади Вінниччини. Загинула 28-річна пасажирка.

Відомо, що ввечері 14 червня водій Volkswagen на литовських номерах не впорався з кермуванням. Його автівка взрілася у стовбур дерева.

Як повідомляють у пресслужбі ТУ ДБР у м.Хмельницькому, за попередньою інформацією, інспектор роти Управління патрульної поліції у Київській області виїхав за межі проїжджої частини у кювет. Зупинило машину дерево.

У наслідок аварії 28-річна пасажирка загинула на місці пригоди, ще один пасажир госпіталізований (тяжкість отриманих тілесних ушкоджень наразі встановлюється). Двоє інших пасажирів отримали незначні травми та не потребували медичної допомоги.

«За результатами медичного освідування встановлено, що патрульний перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Його затримано на місці ДТП», - зазначають у теруправлінні. Додамо, у його крові виявили 1,33 проміле алкоголю.

Освідування водія-патрульного лікарем

У ДБР вказують, що попередня кваліфікація: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Активісти організації «Дорожній контроль Вінниця» вказують на інші деталі. У салоні автівки, окрім водій-патрульного, перебував діючий та колишній співробітники правоохоронних органів. Щонайменше один з них теж не був тверезим. У постраждалого пасажира травмовано хребет. Керманич Роман Шахно хоча і працює у Києві, але родом з Вінниччини. Водій повністю визнає свою провину, каже, що на повороті його засліпили фари зустрічної машини.

Коментар винуватця смертельної ДТП «Дорожньому контролю»

Фото: ДБР, "Дорожній контроль Вінниця"

Новини Вінниці / Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Подробиці смертельної ДТП з п’яним патрульним біля Нової Прилуки на Вінниччині: жінка загинула, ще один пасажир травмований (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

15 червня, 2021