Подробиці пожежі на нафтобазі у російському Бєлгороді. Місцева влада перед тим побачила в небі два українські гелікоптери

Новини Вінниці / Подробиці пожежі на нафтобазі у російському Бєлгороді. Місцева влада перед тим побачила в небі два українські гелікоптери

Прикордонній Бєлгородській області РФ останнім часом не щастить. Ранком 1 квітня на місцевій нафтобазі загорілося щонайменше 8 резервуарів з паливом по 2 тисячі кубометрів кожний. Екстрені служби вказують, що велика загроза розповсюдження полум’я на інші ємності.

Нагадаємо, раніше у селі Красний Октябрь Бєлгородської області, розташованому поблизу кордону з Україною, виникли вибухи у військовому містечку. Тоді підірвалися склади з боєприпасами. Місцева влада вказувала, що нібито з боку кордону прилетіла ракета чи пожежа виникла через необережність.

Тепер загорілась нафтобаза «Роснефті» у самому Бєлгороді.  

Російські ЗМІ наводять слова губернатора Бєлгородської області Вячеслава Гладкова. Він вважає, що по нафтобазі було нанесено авіаудар «з двох вертольотів Збройних Сил України, які зайшли на територію Росії на низькій висоті».

Мер міста Антон Іванов запевняє, що жертв немає. Влада відселила жителів трьох сусідніх з палаючим об’єктом вулиць. За іншими джерелами, постраждало двоє людей.

Загасити пожежу намагаються протягом кількох годин.

З української сторони ситуацію не коментують.

Олег Верлан

1 квітня, 2022