Подолянин не пускав лікарів у будинок, попри те, що його мама потребувала невідкладної допомоги. Що йому за це загрожує?

Новини Вінниці / Подолянин не пускав лікарів у будинок, попри те, що його мама потребувала невідкладної допомоги. Що йому за це загрожує?

Ця сумна пригода трапилася у селищі Бродецьке Козятинського району. Тамтешня 78-річна мешканка хворіла й потребувала допомоги лікарів. Стан здоров'я літньої жінки погіршувався з кожним днем...

Трапилося це у селищі Бродецьке Козятинського району. Тамтешня 78-річна мешканка потребувала допомоги лікарів. Стан здоров'я літньої жінки погіршувався з кожним днем. Вона проживала зі своїм 54-річним сином.

Дізнавшись про те, що односельчанка у критичному стані й може у будь-яку мить померти, а її син нічого не робить, щоб допомогти матері, селищний голова звернувся до прокуратури.

До будинку цієї селянки приїхала комісія – голова й секретар селищної ради, завідувачка амбулаторії, сусіди, працівники поліції. Але син їх не пустив усередину. 

«...Правоохоронцями прийнято рішення – з метою рятування життя, примусово зайти в будинок, в якому у важкому стані знаходилась жінка. Лікарі одразу надали першу медичну допомогу, викликали «швидку» та слідчо-оперативну групу й доставили її до районної лікарні. Медики були шоковані в якому стані знаходилась жінка – вона була виснажена, немічна, її вага становила 40 кілограмів», – повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.

Ця подолянка перебуває у реанімаційному відділенні. Лікарі борються за її життя. А її недбайливому сину доведеться відповідати перед законом.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінниччини, розпочато кримінальне провадження за ст. 136 КК України (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані). Згаданому селянину загрожує до 6 місяців арешту.

З тим, що йому інкримінують, він категорично не погоджується та звернувся у прокуратуру.
 

Юрій Ярмощук

5 листопада, 2018