Подоляк сказав, коли розпочнеться контрнаступ на південному сході

Новини Вінниці / Подоляк сказав, коли розпочнеться контрнаступ на південному сході

Хоча деталі та строки військових операцій мають триматися у секреті, про весняний контрнаступ ЗСУ регулярно пишуть у світовій пресі, а орієнтовні терміни давно не є таємницею. В Офісі президента вже чітко дали зрозуміти, що він може початися за два місяці.

Про це радник голови ОП Михайло Подоляк сказав в інтерв'ю La Stampa.

«Ми виснажимо росіян, а потім зосередимося деінде. Нам потрібні ракети великої дальності», - сказав він.

Подоляк зазначив, що Бахмут залишається стратегічно важливим. Це дозволяє завершити підготовку до наступальних дій.

«Ми потребуємо збільшення постачання важких артилерійських снарядів калібру 155 мм. Ми не поспішаємо, реорганізуємось протягом наступних двох місяців», - додав радник голови ОП.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що атаки російських окупантів на сході дають можливість ЗСУ розпочати власний контрнаступ. Але українські військові наголошують, що до вирішальних битв потрібно ретельно підготуватись.

Раніше експерти визнавали, що у разі успішного контрнаступу він має вирішальне значення на подальший перебіг війни. Втім, у Китаї є думка, що до літа бойові дії майже припиняться, а перевага буде на боці Москви.

Глава військової розвідки Литви Елегіюс Павлавічус висловив Sky News іншу думку. За його словами, «тих ресурсів, якими зараз володіє Росія, вистачить, щоб продовжити війну з нинішньою інтенсивністю протягом двох років».

Олег Верлан

10 березня, 2023