Подоляк пояснив, чому Зеленський вирушив до Вашингтону

Новини Вінниці / Подоляк пояснив, чому Зеленський вирушив до Вашингтону

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, чому поїздка лідера України є надзвичайно важливою сьогодні. Президент Володимир Зеленський періодично приймає гостей у Києві, але не залишав країни. Тепер він долає відстань до Вашингтону…

Про це пише The Guardian.

Візит президента має спростувати спроби Росії поширити фейки про те, що нібито відносини між США та Україною «охолоджуються».

Також під час зустрічі Зеленського з його американським колегою Джо Байденом лідери країн обговорять реальну ситуацію в Україні. Український президент розповість, яка саме зброя потрібна нашим героям, аби надалі боротися з російською агресією.

«По-перше, як сам візит, так і рівень запланованих зустрічей однозначно свідчать про високий ступінь довіри між країнами. По-друге, це остаточно ставить хрест на спробах російської сторони... довести нібито зростаюче охолодження в наших двосторонніх відносинах. Це, звичайно, навіть близько не відповідає дійсності. Сполучені Штати однозначно підтримують Україну», - заявив Подоляк.

Радник голови ОП додав, що візит президента активізує і оптимізує ключові напрямки військового співробітництва. Це, зі свого боку, мобілізує двопартійну політичну підтримку і більш чітко змалює картину майбутнього, якщо війна не буде закінчена правильно.

Зазначимо, вже відомо, що Штати передадуть ЗРК Patriot. Але, наразі ЗСУ потребують ще й наступальної зброї. Її обсяги не дарма озвучував генерал Залужний. Подоляк не акцентує уваги, але, ймовірно, Зеленський поїхав за океан саме за тим, що назвав командувач.

Олег Верлан

21 грудня, 2022