Подільський зоопарк прийняв переселенців – уссурійську тигрицю та ягуара

Новини Вінниці / Подільський зоопарк прийняв переселенців – уссурійську тигрицю та ягуара

Одразу дві екзотичні тварини – уссурійська тигриця та ягуар – стали мешканцями Подільського зоопарку. Обидва хижаки через війну стали вимушеними переселенцями. До Вінниці вони прибули з приватного зоопарку, який працював на Одещині.

«Через бойові дії там стало небезпечно і для людей, і для тварин, - розповів директор КП «Віноблагроліс» Анатолій Іванець. – Власники зоопарку виїхали звідти, а звірів передали в інші, більш спокійні регіони».

Директор Подільського зоопарку Євген Ткачик зазначає, що тигриця та ягуар – зовсім молоді тварини, їм – по три роки, й вони ще не досягли статевої зрілості.

«Із кліток, в яких їх нам доставили, переселяємо тварин на територію зоопарку, - каже Є.Ткачик. – Намагатимемося створити для них найбільш придатні умови. А згодом, сподіваюсь, побудуємо для хижаків спеціальні вольєри».

Директор додає, що харчуванням усі мешканці Подільського зоопарку забезпечені. На екскурсії нині приходять і жителі Вінниччини, і переселенці з найбільш постраждалих областей України, які перебувають у нашій області.

Несподіване поповнення Подільського зоопарку доволі рідкісними тваринами голова облради Вячеслав Соколовий назвав доброю новиною.

«У житті, за будь-яких умов, має бути позитив, - сказав В.Соколовий. -  Після перемоги допоможемо нашому зоопарку облаштувати нові вольєри. Подільський зоопарк буде ще кращим! Він має радувати людей».

Вячеслав Соколовий також звернувся до жителів області з проханням нині підтримати Подільський зоопарк.

«Наш зоопарк із 19 березня працює. Гроші від продажу вхідних квитків йдуть на харчування тварин. А відвідувачі отримують цікаву екскурсію та позитивні емоції, - каже очільник облради. -  Можна придбати квитки й онлайн, а відвідати Подільський зоопарк у зручний для вас час. Сьогодні така ситуація, що всі ми маємо допомагати одне одному і тваринам – також».