Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)

Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)

У рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019», що триває у Вінниці, в художньому музеї відкрилася персональна експозиція живопису молодої одеської художниці Злати Шишман. На виставці представлено 23 роботи, які написанні за останні два роки у різних куточках України. Дівчина зобразила величні Карпати, сонячний і тихий Південь України, спокійну і затишну Вінницю.

У рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019», що триває у Вінниці, в художньому музеї відкрилася персональна  експозиція живопису молодої одеської художниці Злати Шишман. На виставці представлено  23 роботи, які написанні за останні два роки у різних куточках України. Дівчина зобразила величні Карпати, сонячний і тихий Південь України, спокійну і затишну Вінницю.

Злата працює у стилях реалізму та імпресіонізму. Художниця передає навколишнє оточення у незвичному світлому ракурсі, що неабияк передає її настрій та характер. За її словами, на таку особливість вплинуло оточення і місце, в якому вона народилася і виросла – місто Ізмаїл. Наразі вона працює в жанрах пейзажу, натюрморту, жанрової композиції. Роботи, які Злата привезла до Вінниці, написанні від великого захоплення. Дівчина працює з тим, що її вразило та зачепило. Іноді на написання однієї картини може йти до 3 годин, а іноді й кілька днів.

Усі експоновані картини є особливими для художниці, вони сформовані композиційно та тематично. Серед робіт є полотна з історією і спогадами, а є із світлими враженнями.

«Кілька картин були написані в складних погодних умовах. Одного разу падав сильний дощ, я прикривала полотно картоном та все ж на картині залишилися сліди крапель дощу, – розповідає Злата. – Під час написання іншої роботи почалася сильна заметіль. Я заховалася під стінами будівлі, та сніг все ж впав на полотно. Так утворились ефекти, які неможливо повторити людськими руками. Виходить, що у написанні картин мені допомагає сама природа. Та найбільше я люблю світло в роботах, – передавати у всьому тепло і сонце, навіть, якщо воно за хмарами. Я відслідковую світло і освітлення в природі, потім передаю це у своїх картинах».

Злата стала наймолодшою художницею, чиї роботи представив Вінницький обласний художній музеї. Златі лише 24 роки, а вона вже є членом Національної спілки художників України, активно займається творчістю та викладає у художній школі ім. Костанді.

«Ця виставка є потужним кроком на великому шляху знайомства України зі світом. Демонстрація того світлого та позитивного, що ми маємо. Мене вражає саме настрій щастя та простору у цих картинах», - відзначає мистецтвознавець Ольга Ізмайкова.

«Злата ніби сонце впустила до музею. Картини якісні, відчувається настрій у кожній роботі – чи то зима, чи то осінь, весна, літо. Простежується образність – це головне. Виставка дуже світлоносна», – ділиться враженнями художник з Харкова Олександр Брітцев.

Виставка Злати Шишман триватиме у Вінницькому художньому музеї до 15 червня.

Слава ВЕЛИЧКО

фото Валерія ШИЛЕНКА

Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)Новини Вінниці / Подільські мотиви в одеському стилі: у Вінниці відкрилася виставка художниці Злати Шишман (ФОТО)
Сергій Маламура

13 червня, 2019