Подав у відставку Валерій Коломєйцев, який очолював Ладижин з 2001 року

Новини Вінниці / Подав у відставку Валерій Коломєйцев, який очолював Ладижин з 2001 року

Мер Ладижина Вінницької області Валерій Коломєйцев, який очолював місто з 2001 року і обирався сім раз поспіль, подав у відставку. Міська рада підтримала його заяву та достроково припинила повноваження очільника міста.

Про це написав у Facebook депутат міськради Андрій Скакодуб.

«У зв`язку з цим, команда мера запропонувала ротацію в складі апарату ради та виконкому. Як результат, була звільнена Людмила Бучко з посади секретаря, а обраним секретарем міської ради був Олександр Коломієць (начальник Комунгоспу). Людмилу Бучко було переведено на посаду заступника міського голови, яку створили на цій же сесії», - зазначив він.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни В.Коломєйцева не було у місті. Обізнані жителі Ладижина казали, що мер у Таїланді на відпочинку.

Фото: Валерій Коломєйцев

«Офіційною версією відставки за словами міського голови стало його бажання та стан здоров`я. Яка ж конкретно подія призвела до відставки, оголошено не було, хоча на сесії міський голова закидав в сторону опозиційних депутатів, що це вони вплинули також на стан його здоров`я. Останніх два місяці ми проводили певну правову роботу, але не сподівались на швидкий результат», - пише А.Скакодуб, один з тих самих «опозиціонерів».

За його словами, сьогоднішню сесію можна розцінювати як невелику перемогу проукраїнських сил в місті.

«Гадаю, що градус протистояння в місті має істотно зменшитись, а від себе сподіваюсь на співпрацію в реалізації наших пропозицій та проектів для розвитку міста, що років 17 лежали в шухляді... Принаймні умови будуть для цього зовсім іншими», - вказує депутат.

Також жартома він пригадав минулорічні події.

«Коли друзі та знайомі питали мене минулого року, коли мер піде у відставку, я чи жартома казав, що піде тоді, коли всохне ялинка на площі... Ялинка таки всохла... От тобі прикмети», - зазначив А.Скакодуб.

Головне фото: Нагрудний знак міського голови, який перейде новому очільнику міста

Макс Мельник

12 травня, 2022