Податкові канікули мають допомогти вінницьким підприємцям утриматись «на плаву»

Новини Вінниці / Податкові канікули мають допомогти вінницьким підприємцям утриматись «на плаву»

Вінницьких фізособ-підприємців на три місяці звільняються від сплати ЄСВ. Також оголошено мораторій на проведення перевірок та продовжується термін подачі декларацій про майновий стан.

Вінницьких фізособ-підприємців на три місяці звільняються від сплати ЄСВ. Також оголошено мораторій на проведення перевірок та продовжується термін подачі декларацій про майновий стан.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Закон про «податкові канікули» прийняли, сьогодні, 17 березня. Так, парламент проголосував за низку змін до порядку оподаткування та сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ), щоб підтримати бізнес під час всеукраїнського карантину.

У прес-службі Державної податкової служби пояснили, що передбачає новий закон: 
- на три місяці відкладається обов'язкове введення РРО для всіх категорій спрощенців;
- звільняються від сплати ЄСВ всі фізособи-підприємці (ФОПи) і ті, хто займаються незалежною профдіяльністю в період з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року;
- обмежується застосування більшості штрафів за порушення податкового законодавства в період з 1 березня по 31 травня 2020 року (відповідальність за порушення нарахування, декларування і сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати зберігається);
- заборонені перевірки з 18 березня по 31 травня;
- не нараховується і не сплачується в період з 1 березня до 30 квітня 2020 року плата за землю;
- до 1 липня 2020 року продовжується термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;
- встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня по 31 травня 2020 року, крім перевірок, що стосуються сум бюджетного відшкодування з ПДВ.

Марина Карабай

17 березня, 2020