Побив пенсіонерку кастетом: на Вінниччині поліція у шафі затримала молодика

Новини Вінниці / Побив пенсіонерку кастетом: на Вінниччині поліція у шафі затримала молодика

Вінницька поліція затримала 24-річного зловмисника, який кастетом побив 78-літню жінку. Напад він скоїв заради майна пенсіонерки.

Вінницька поліція затримала 24-річного зловмисника, який кастетом побив 78-літню жінку. Напад він скоїв заради майна пенсіонерки.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 9 березня працівники управління карного розшуку обласного главку затримали зловмисника, який в серпні 2019 року увірвався до будинку самотньої пенсіонерки в Іллінецькому районі. Тоді підозрюваний кастетом завдав численних ударів по голові жінки та, погрожуючи вбивством, вимагав гроші.

У поліції зазначають, що це четвертий розбійний напад минулих років, розкритий вінницькими правоохоронцями цьогоріч.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, два роки тому зловмисник розбив вікно та проник до будинку пенсіонерки. Нападник збив з ніг безпомічну жінку, завдав їй тілесних ушкоджень кастетом та ногами. Після катувань забрав невеликі заощадження, особисті речі та втік з будинку.

Увесь цей час над розкриттям злочину працювали слідчі та оперативники обласного главку поліції. Оперативні заходи та слідчі дії, а також результатам експертизи, допомогли поліцейським довести причетність до вчинення розбійного нападу жителя Махнівської територіальної громади. Чоловіка затримали за місцем проживання. Коли до будинку зайшли поліцейські, зловмисник заховався в шафі…

Підозрюваний вже перебуває під слідством за вчинення розбійного нападу у Київській області.

Слідчими обласного главку поліції Вінниччини зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 ККУ (розбій), за що передбачено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.