Побили до смерті під час застілля: на вокзалі у Вінниці затримали причетних до смерті молодої людини

Новини Вінниці / Побили до смерті під час застілля: на вокзалі у Вінниці затримали причетних до смерті молодої людини

У Вінниці 11 лютого працівники поліції двох чоловіків, яких підозрюють у тому, що під час конфлікту вони до смерті побили знайомого. Затриманим загрожує до 10 років ув'язнення кожному.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, містянин на лінію «102» надав інформацію про смерть 32-річного товариша.

На місце події одразу було направлено слідчо-оперативну групу поліції, яка виявила ознаки насильницької смерті чоловіка. Судово-медична експертиза підтвердила, що померла людина від травматичного шоку та сполучних травм тіла.   

Слідчі встановили, що загиблий - 32-річний уродженець Хмельницької області. Він тимчасово проживав у свого товариша у Вінниці. Гість з Хмельниччини 10 лютого разом із власником помешкання та ще декількома знайомими розпивали спиртні напої. Під час застілля між загиблим та двома іншими гостями виник конфлікт, в ході якого зловмисники побили його. Травми, отримані чоловіком, виявились несумісними з життям. Він невдовзі помер. Вранці підозрювані втекли з місця події.

Поліцейські розшукали причетних до побиття та затримали їх на залізничному вокзалі у місті Вінниці. Як з’ясувалось, двоє 33-річних правопорушників тимчасово проживають у Вінниці. Один із них раніше судимий.

Наразі обом повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

За цим фактом слідством розслідується провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено до 10 років позбавлення волі.

Макс Мельник

13 лютого, 2023