Поблизу Вінниці далекобійник і поліцейські врятували лебедя

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці далекобійник і поліцейські врятували лебедя

На проїжджій частині міжнародної траси М-21 у Вінницькій області 25 лютого далекобійник побачив лебедя. Птах лежав майже у непритомному стані. Будь-яка фура могла його переїхати… Водій не розгубився, викликав патрульних, які передали його у заклад відпочинку з вольєрами для птахів, розташований поблизу Вінниці.

На проїжджій частині міжнародної траси М-21 у Вінницькій області 25 лютого далекобійник побачив лебедя. Птах лежав майже у непритомному стані. Будь-яка фура могла його переїхати… Водій не розгубився, викликав патрульних, які передали лебедя у заклад відпочинку з вольєрами для птахів, розташований поблизу Вінниці.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до поліції далекобійник зателефонував о 20.30. Під час руху водій фури встиг загальмувати та зупинитись на дорозі, де лежав знесилений птах.   

Екіпаж сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 Хмільницького районного відділу поліції Павло Мороз та Ігор Мудрик, які прибули на виклик, забрали лебедя у службовий автомобіль та почали шукати, куди його помістити, аби птах-красень не загинув.

Згадавши, що на території одного з комплексів відпочинку у передмісті Вінниці є штучне озеро та вольєри для птахів, поліцейські зателефонували до адміністрації закладу. Вони погодились приютити птаха у одному з вольєрів та доглядати, поки він не набереться сил. Згодом його передадуть у зоозахисний притулок.  

Олеся Рудницька

26 лютого, 2021