Поблизу Сватового на Луганщині звільнено ще одне селище

Новини Вінниці / Поблизу Сватового на Луганщині звільнено ще одне селище

Українські захисники звільнили від окупантів селище Новоселівське Коломийчиської об'єднаної територіальної громади Сватівського району Луганської області.

Про це повідомляють у телеграм-каналі спецпідрозділу KRAKEN

Відео спецпідрозділу KRAKEN також поширив телеграм-канал Луганської ОВА.

«Силами штурмових груп підрозділу, при підтримці артилерії та важкої техніки спецпідрозділу KRAKEN та сил 92 ОМБ було здійснено вогневий наліт на окуповане селище Новоселівське Лугнської області.

В ході штурму ворога було вибито з населеного пункту, противник зазнав втрат у техніці та особовому складі, частину окупантів було взято в полон. Наразі селище контролюється українською армією», - йдеться у повідомленні.

Новоселівське розташовано на трасі між Купянськом та Рубіжним неподалік Сватового.

У той же час очільник Луганської області Сергій Гайдай пояснив, що звільнення Кремінної відкриє для ЗСУ два напрямки та дозволить вдарити по тилу росіянах, які атакують Бахмут.

«Один - це на Старобільськ, і це буде деокупований логістичний центр Луганщини. І потім вже дуже важко ворогу буде переміщувати якісь резерви чи техніку, чи особовий склад, тому що зі Старобільська вогневим контролем можна тримати всі дороги.

Ну і другий напрямок – це Рубіжне – Сєвєродонецьк. Це допоможе розбити оце угрупування, яке постійно штурмує Бахмут», - розповів Гайдай про два напрямки у телемарафоні.

Олег Верлан

31 грудня, 2022