Поблизу Могилева-Подільського правоохоронці заблокували бус з «елітним» алкоголем місцевого розливу

Новини Вінниці / Поблизу Могилева-Подільського правоохоронці заблокували бус з «елітним» алкоголем місцевого розливу

У селі Серебрія Могилів-Подільського району 13 січня інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили мікроавтобус, водій якого перевозив тетрапаки з елітним алкоголем сумнівної якості. Зупинили перевізника близько 11.30.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, за кермом транспортного засобу перебував 27-річний мешканець райцентру. У автівці він перевозив ящики з майже 250 тетрапаками алкогольних напоїв відомих світових брендів без марок акцизного податку на суму понад 300 тисяч гривень. 

Автомобіль затриманий та поміщений на арешмайданчик.

За фактом незаконного виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 8,5 до 17 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Нагадаємо, околиці Могилева-Подільського давно мають славу неофіційного центру розливу «елітного» алкоголю, який розвозиться у десятки регіонів України.

Макс Мельник

14 січня, 2022