Поблизу Ладижина на Вінниччині незабаром з'явиться ще один олієпресовий завод

Новини Вінниці / Поблизу Ладижина на Вінниччині незабаром з'явиться ще один олієпресовий завод

Поблизу Ладижина планується спорудження нового оліє пресового заводу. Його будівництво реалізує філія «ВКВК» «Вінницької птахофабрики». Потужність підприємства становитиме 1200 тонн соняшника, що перероблятиметься за добу.

Поблизу Ладижина планується спорудження нового олієпресового заводу. Його будівництво реалізує філія «ВКВК» «Вінницької птахофабрики».  Потужність підприємства становитиме 1200 тонн соняшника, що перероблятиметься за добу.

За словами директора філії «Внутрішньогосподарський комплекс по виробництву кормів» Вячеслава Концура, це черговий крок МХП зі зменшення своїх витрат, а в цьому випадку саме зменшення собівартості однієї тонни готового комбікорму.

На новому підприємстві планують встановити два аеродинамічні сепаратори САД виробництва «Аеромех», щоб підвищити якість виробленої продукції.

«При промисловій швидкості роботи обладнання в процесі обрушення соняшнику й поділі отриманих продуктів, деяка частина оболонки насіння неминуче потрапляє до ядра, ядро – в лузгу», –  розповідає Вячеслав Концур.

Ефективність роботи цих процесів впливає на відсоток вмісту клітковини в макусі, який йде на виробництво комбікорму. Завдяки цим сепараторам  вдасться отримати чистіший продукт, з якого в подальшому вироблятимемо олію та макуху. Макуха, яка піде на виробництва комбікорму, буде вищої якості, що в цілому дуже позитивно позначається на пташиному раціоні.

Наразі на діючому виробничому комплексі вже працює олієпресовий завод із сумарною виробничою потужністю 1620 т соняшника на добу. За 2020 рік на підприємстві переробили 445 тис. т олійної сировини. Наразі тут працює близько 550 людей.

Щодо нового заводу, то його будівництво має бути завершено у квітні 2022 року. Виробництво на підприємстві буде максимально технологічним та автоматизованим . Після запуску олієпресового заводу буде створено ще близько 60 робочих місць – як для фахівців інженерно-технічної галузі харчової промисловості, так і для працівників робітничих професій.

Макс Мельник

18 червня, 2021