Поблизу Крижополя на Вінниччині викрили нелегальний видобуток глини та виробництво цегли

Новини Вінниці / Поблизу Крижополя на Вінниччині викрили нелегальний видобуток глини та виробництво цегли

На Вінниччині розпочалося справжнє полювання на потужних добувачів глини за відповідного оформлення документів та виробників цегли. Після гучної операції у Хмільнику, коли одразу кілька правоохоронних органів «накрили» нелегальний видобуток поблизу з кар’єру, розташованого у 100 метрах від місцевого відділення поліції, силовики заявили про схожий факт у Крижопільському районі.

На Вінниччині розпочалося справжнє полювання на потужних добувачів глини без відповідного оформлення документів та виробників цегли. Після гучної операції у Хмільнику, коли одразу кілька правоохоронних органів «накрили» нелегальний видобуток з кар’єру, розташованого у 100 метрах від місцевого відділення поліції, силовики заявили про схожий факт у Крижопільському районі.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, поліцейські слідчого управління обласного главку спільно з працівниками УСБУ за процесуального керівництва прокуратури області задокументували незаконний видобуток корисних копалин для виробництва цегли посадовими особами приватного заводу.

За попередньою інформацією слідства, організатори, порушуючи встановлені правила використання надр, на земельних ділянках загальною площею понад 5 га розгорнули видобуток глини без необхідних дозвільних документів. Незаконно видобуту сировину підприємці використовували для виробництва цегли.

За результатами проведених оглядів встановлено факт незаконного видобутку глини приблизним об’ємом 1000 м3 орієнтовною вартістю близько 1 млн грн. Вилучено три одиниці спецтехніки, за допомогою якої видобували глину, та близько 500 тисяч цегли. На вилучене майно планується накладання арешту.

У межах кримінального провадження за ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України буде призначено ряд експертиз, за результатами яким вирішуватиметься питання про оголошення винним особам про підозру та притягнення їх до відповідальності .

Макс Мельник

11 вересня, 2020