Поблизу Херсона ЗСУ завдали потужного удару по окупантам

Новини Вінниці / Поблизу Херсона ЗСУ завдали потужного удару по окупантам

Вранці, 5 березня, під Херсоном Збройні Сили України завдали потужного удару по російських військових. Втрати російських окупантів уточняються.

Про це повідомив радник керівника офісу президента Олексій Арестович.

«ЗСУ контролюють ситуацію, покращують свої позиції, наносять окремі контрудари - авіаційні та артилерійські ураження противнику. Так, вранці в районі Херсона наші ЗСУ завдали дуже потужного удару по ворогу. Його втрати зараз з'ясовуються», - повідомив він.

На десятий день війни Росії проти України у сусідньому Миколаєві розвели мости на невизначений термін. У місті і на його околицях точаться бої з диверсантами. Наші військові і тероборона не збираються здавати позиції.

Голова Миколаївської обладміністрації Віталій Кім заявив, що «підходять війська стріляють, але ми на даний момент працюємо в штатному режимі».

«Не панікуйте! Зараз йде техніка з Кульбакіно (аеродром, - прим. ред.) з буквою "Z". Це захоплена нами техніка», - уточнив губернатор.

Ніч на 5 березня в Миколаївській області минула загалом спокійно, але окупанти збирають свої війська.

Ще вчора ввечері повідомлялось, що російських військ у Миколаєві немає. Ворога вдалось відігнати, але не знешкодити. За словами Віталія Кіма, окупанти відійшли від Кульбакінського аеродрому до Миколаївського авіаремонтного підприємства «НАРП».

Раніше секретар РНБО України Олексій Данілов визнав, що Миколаїв - один з найнапруженіших напрямів, «але ворог в шоці від можливостей наших військових, він отримує «по зубах».

Олег Верлан

5 березня, 2022