Поблизу Гайсина на Вінниччині у напівзруйнованій будівлі роками зберігаються непридатні хімікати

Новини Вінниці / Поблизу Гайсина на Вінниччині у напівзруйнованій будівлі роками зберігаються непридатні хімікати

У селі Кіблич Гайсинського району непридатні засоби захисту рослин, які залишилися від колишнього сільгосппідприємства, роками зберігаються в аварійній будівлі без охорони. Місцеві мешканці змусили звернути увагу на проблему екологів.

Реагуючи на звернення жителів села, інспектори відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Держекоінспекції у Вінницькій області року перевірили інформацію.

«Під час проведення перевірки виявлено напівзруйноване аварійне приміщення, в якому зберігаються непридатні хімічні засоби захисту рослин, що залишилися після розпаду та банкрутства колишнього сільськогосподарського підприємства.

Крім того, тара в якій зберігаються дані небезпечні відходи повністю пошкоджена, що може призвести  до потрапляння хімічних засобів захисту рослин в навколишнє природне середовище.

За результатами проведеної перевірки Гайсинській міській раді видано припис щодо здійснення контролю за місцем зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин та  проведення робіт з безпечної ліквідації», - вказують у Держекоінспекції у Вінницькій області.