По чверті мільйона боргують вінничани за тепло: постачальник оприлюднив ТОП-5 неплатників

Новини Вінниці / По чверті мільйона боргують вінничани за тепло: постачальник оприлюднив ТОП-5 неплатників

У КП «Вінницяміськтеплоенерго» підвели риску під станом розрахунків на 30 вересня. Загальний борг вінничан перед підприємством наразі склав понад 101 млн грн. Попри те, що більшість споживачів вчасно розраховуються, деякі люди накопичують величезні суми борги. Комунальники оприлюднили заборгованість «першої п’ятірки».

У КП «Вінницяміськтеплоенерго» підвели риску під станом розрахунків на 30 вересня. Загальний борг вінничан перед підприємством наразі склав понад 101 млн грн. Попри те, що більшість споживачів вчасно розраховуються, деякі люди накопичують величезні суми боргу. Комунальники оприлюднили розміри заборгованості «першої п’ятірки».

У комунальному підприємстві навели ТОП-5 особових рахунків з найбільшими боргами за послуги з централізованого опалення  та гарячого водопостачання. Отже, безперечним лідером є борг у розмірі 289 тис. грн. Його накопичили мешканці однієї з квартир будинку по вул. М. Шимка. На 20 тисяч менше - 267 тис. грн накопичилося на одному особовому рахунку мешканців квартири у будинку по вул. Пирогова.

Третє і четверте місця «дісталися» мешканцям квартир у двох сусідніх багатоповерхівках по вул. Шмідта. Вони заборгували за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання 265 тисяч та 253 тис. грн відповідно. Закриває «п’ятірку» найбільших неплатників борг у розмірі 245 тис. грн, який накопичився на рахунку мешканців квартири по вул. М.Шимка.

На підприємстві зазначають, що постійно проводять роботу з боржниками, зокрема з вищезазначеними споживачами. Спочатку працівники служби збуту розносять попередження споживачам про необхідність погасити заборгованість. Підприємство завжди йде назустріч навіть злісним неплатникам, пропонуючи можливість реструктурувати борг і сплатити його частинами. 

Якщо вичерпано всі важелі впливу, коли споживач має можливість погасити борг добровільно, за справу береться юридично-договірна служба, вирішуючи справи в судовому порядку.