Пляшка з під шампуню з амфітаміном

Новини Вінниці / Пляшка з під шампуню з амфітаміном

Працівники правоохоронних органів знову виявили незаконну спробу ввезення наркотичної речовини до виправної колонії.

Цього разу відправник використав хитрий метод – приховав амфетамін у пляшці з-під шампуню. Слідчі поліції документували цей кримінальний випадок, який може мати серйозні наслідки для винних осіб.

За останніми звітами правоохоронців, 28 лютого працівники Вінницької виправної колонії під час огляду передачі, яку один чоловік привіз своїй 34-річній співмешканці, виявили у пластиковій пляшці з-під шампуню поліетиленовий згорток з порошкоподібною речовиною. Після обстеження виявилося, що ця речовина схожа на амфетамін.

Поліціянти оперативно втрутилися та затримали відправника, який намагався передати психотропну речовину до колонії. Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вилучений згорток з речовиною був відправлений на експертизу для подальшого визначення її складу.

Наразі слідчі відділу поліції № 1 Вінницького райуправління за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури здійснюють досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, яке передбачає відповідальність за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

За такі злочини відповідальність перед законом може бути надзвичайно серйозною, і винний особа може очікувати до десяти років ув'язнення із конфіскацією майна.