Після вибухів у Луганську росіяни заявили про загибель «генпрокурора ЛНР»

Новини Вінниці / Після вибухів у Луганську росіяни заявили про загибель «генпрокурора ЛНР»

Сьогодні, 16 вересня, так званий «генпрокурор ЛНР» Сергій Горенко загинув. Після вибуху у своєму «офісі» він отримав травми, які виявились не сумісними з подальшим життям.

Про це повідомляє російське видання «Інтерфакс».

«За попередніми даними, "генпрокурор ЛНР" Сергій Горенко помер від отриманих поранень унаслідок вибуху в його кабінеті», - пишуть пропагандисти.

Також росіяни зазначають, що загинула заступниця Горенка Катерина Стегленко.

Нагадаємо, що сьогодні пролунав вибух у центрі Луганська. Метушню помітили у будівлі «генпрокуратури ЛНР». Пізніше у місті визнали, що це сталось у кабінеті самопроголошеного «генпрокурора».

P.S. Причиною вбивства так званого «генпрокурора ЛНР»" Сергія Горенка є розбірки місцевих організованих злочинних угруповань.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter.

«Ліквідацію так званого «генпрокурора ЛНР» та його заступника у власному кабінеті варто розглядати не інакше як розбірки місцевих кримінальних ОЗУ, що не поділили награбоване майно напередодні масштабної втечі», - написав він.

Подоляк зазначив, що є й друга версія причина вбивства Горенка - зачистка Росією свідків воєнних злочинів.

Хто такий Сергій Горенко

Чоловік більше 20 років пропрацював в правоохоронній системі України. Зокрема, в 2013-2014 роках був начальником відділу розслідування злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

За словами українського журналіста Андрія Цаплієнко, Горенко за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну демонстративно стріляв з гаубиці по Станиці Луганській, яка тоді була під контролем України. Це записувалося на відео.

Олег Верлан

16 вересня, 2022