Після скоєного смертельного ДТП на Вінниччині водій раптово ліг у лікарню

Новини Вінниці / Після скоєного смертельного ДТП на Вінниччині водій раптово ліг у лікарню

За добу правоохоронці Вінниччини розшукали підозрюваного у смертельній ДТА у селищі Кирнасівка Тульчинського району та його автомобіль. Водій збив людину, не зупинився, потім – через переляк – сховав позашляховик у товариша, а сам запевнив медиків, що занедужав, тому йому потрібне лікарняне ліжко.

За добу правоохоронці Вінниччини розшукали підозрюваного у смертельній ДТП у селищі Кирнасівка Тульчинського району та його автомобіль. Водій збив людину, не зупинився, потім – через переляк – сховав позашляховик у товариша, а сам запевнив медиків, що занедужав, тому йому потрібне лікарняне ліжко.  

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, аварія сталась 27 лютого близько 21.00 в селищі Кирнасівка на вулиці Соборній. Відомо, що 41-річний водій автомобіля Toyota Land Cruiser Prado збив 52-річного чоловіка, який разом з двома односельцями йшов по узбіччю дороги. Від отриманих ушкоджень пішохід загинув на місці події.  

Не зупиняючись, водій, житель Чечельницької територіальної громади, утік з місця аварії. Більш того, він приховав автівку у товариша-земляка в гаражі, а сам зі скаргами на стан здоров’я звернувся до медичного закладу. Його госпіталізували…

Проте у поліції вирахували причетного до смертельного ДТП. Водієві довелося у всьому зізнатися. Чоловік пояснив, що перелякався відповідальності.  

Зараз правопорушник знаходиться у лікарні під охороною поліції. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідчим управлінням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого), що передбачає до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

1 березня, 2021