Після щеплення у Вінниці реанімували жінку. Лікарі назвали причину погіршення стану вакцинованої

Новини Вінниці / Після щеплення у Вінниці реанімували жінку. Лікарі назвали причину погіршення стану вакцинованої

У неділю, 25 липня, молодій жінці стало погано після щеплення вакциною Pfizer. Її стан потребував невідкладним реанімаційних дій. Наразі вінничанка перебуває у стаціонарі під контролем медиків.

У неділю, 25 липня, молодій жінці стало погано після щеплення вакциною Pfizer. Її стан потребував невідкладним реанімаційних дій. Наразі вінничанка перебуває у стаціонарі під контролем медиків.

Нестандартна ситуація відбулася на Ледовій арені ТКЦ «Мегамолл». Як стало відомо NaПарижі від очевидців, після вакцинації препаратом жінка за порадою медиків разом з іншими сиділа неподалік місця щеплення, очікувала потрібні для з’ясування можливих негативних наслідків 20-30 хвилин.

Саме у цей термін інші вінничани побачили, як жінка втрачає свідомість. Вони підняли галас, покликали медиків. Завдяки реанімаційним заходам вдалося відновити стан пацієнтки. Незабаром її передали лікарям швидкої допомоги.

Як відомо виданню, жінка перебуває у лікарні під наглядом фахівців. За попередніми даними лікарів, алергічна реакція на препарат спровокувала подібні наслідки. Медики називають таке індивідуальними особливостями організму. 

Наразі стан здоров’я саме цієї жінки задовільний. Інші подробиці згодом… Також відомо, що «падіння» артеріального тиску спостерігалося у декількох людей невдовзі після вакцинації.

Зазначимо, що минулої доби в Україні проти COVID-19 було щеплено 49 057 осіб. З них вакциновано першою дозою – 39 150 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) –9 907 осіб. 

Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 4 812 500 щеплень. Вакциновано 3 099 711 осіб, з них отримали першу дозу – 3 099 709 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 1 712 791 особа (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).

На Вінниччині першу дозу отримали 134 058 людей, другу – 72 490.

Лише 24 і 25 липня у двох вінницьких Центрах вакцинації населення у приміщенні Експоцентру (вул. Соборна, 68) та ТРЦ «Мегамолл» (вул. 600-річчя, 17) містян щеплювали вакциною Соmirnaty/Pfizer та Moderna. В суботу імунізували 771 людини, в неділю – 765 осіб.

Впродовж 22 та 23 липня працював ще один Центр вакцинації населення у приміщенні Міського палацу мистецтв «Зоря». Тут також щеплювали вакциною Соmirnaty/Pfizer. Вакцинувалось там 426 вінничан. Надалі Центр вакцинації населення на базі Міського палацу мистецтв «Зоря» працюватиме з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00.

До вакцинації першою дозою вінничанам доступні препарати Соmirnaty/Pfizer та Moderna.

А в Центрах первинної медико-санітарної допомоги в пунктах щеплень щоденно проводиться вакцинація та ревакцинація другою дозою китайської вакцини CoronaVaс та ревакцинація вакциною Соmirnaty/Pfizer. Стаціонарні пункти щеплень в ЦМПСД працюють з 9:00 до 13:00.

Загалом в області вже 33 Центри вакцинації.

Олег Верлан

26 липня, 2021