Після щеплення Covishield Ірина Борзова пообіцяла регулярно повідомляти про стан здоров’я

Новини Вінниці / Після щеплення Covishield Ірина Борзова пообіцяла регулярно повідомляти про стан здоров’я

Як і обіцяла, народна депутатка з Вінниччини Ірина Борзова зробила щеплення проти коронавірусу.

Як і обіцяла, народна депутатка з Вінниччини Ірина Борзова зробила щеплення проти коронавірусу.

«Рішення прийняла давно, як тільки в Україні зареєстрували вакцину. Є хвиля недовіри суспільства, фейків та брехні особливо деяких політиків щодо індійської вакцини. Тому хочу показати приклад, що вакцинація безпечна», - написала у Facebook парламентарка.

Вона пояснила, що дізналася про те, що можна сьогодні приїхати до Вінницької дитячої обласної лікарні і зробити щеплення. Флакон з вакциною розрахований на 10 доз. Після того, як вакцинували медичних працівників дитячої обласної лікарні та будинку дитини, які були записані на щеплення, залишилось 1 доза вакцини.

«Зробили і мені. Загалом за сьогодні мобільна бригада, яка робила мені щеплення, провела вакцинацію 90 особам. Вакцинацію зробила вакциною AstraZeneca/Covishield, індійського виробництва, якою вакцинують наших медиків і військових, бо не вважаю себе іншою», - зазначила І.Борзова.

Вона вказала, що через завантаженість вінницьких лікарень, хворих на СOVID-19 з Вінниці везуть у районні лікарні. За словами медиків, кількість важких пацієнтів збільшилась. Станом на ранок 11 березня на стаціонарі в лікарнях області 2270 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 та підозрою на коронавірус. З них 1310 пацієнтів у важкому стані.

«Ризик захворіти самій на «ковід», заразити людей та наслідки від хвороби серйозніші, ніж від щеплення. Я відповідальна за тих, хто поряд. Робота народного депутата це не лише законотворчість, а й комунікація з людьми. Я щодня маю багато зустрічей із людьми різного віку. Мій обов’язок зробити щеплення, щоб не захворіти та не поширювати хворобу, захистити людей, які поряд.

Чи мала я страх - НІ. Вакцинуватися індійським аналогом схваленої ВООЗ AstraZeneca безпечніше, ніж залишатися без щеплення.

Після 30 хвилин після введення уколу почуваюсь нормально. Про подальше самопочуття обов’язково всіх проінформую», - підкреслила вінничанка.

Олег Верлан

11 березня, 2021